Tisdag på Maldiverna

VI HAR HAFT PROBLEM MED INTERNET SÅ HÄR KOMMER ETT INLÄGG JAG SKREV I TISDAGS:

Vår sista hela dag på Kuredu tog vi det riktigt lugnt. Vi gick till den södra udden precis bredvid sandbanken. Där möttes vi av något verkligen skoj! Under natten hade massa sköldpaddsungar kläckts! Det händer tydligen, men inte så ofta, så vi var mycket glada att få se spåren.

Vi lade oss under ett parasoll direkt efter frukost. Där låg vi i några timmar och sippade på vatten och iskaffe tills vi kunde det utantill.

Per gick ut i vattnet och tog en panoramabild in mot land
Här ser ni Per komma gående i sin vita t-shirt

Då gick vi upp till Sangu Bar (femtio meter bort) och spelade Yatzy och tog varsin öl.

Några läsare har oroat sig över att vi inte har någon pool – så här är några bilder på en av de tre poolerna

När det kurrade i magen gick vi in och åt en härlig lunch. Jag åt en kycklingtoast och Per provade en tonfisk-dito. Vår kypare, Naufal, pratade lite med oss och konstaterade att detta var vår sista lunch. Han var väldigt noga med att fråga om vi skulle äta middag hos honom på Sangu Restaurant eller om vi skulle äta någon annanstans, så jag anade att han ville göra något för oss….

Per tog en tur med kameran medan jag gick hem till vår water villa. Här är några av de bilder Per tog för att försöka visa exakt hur coolt det är med sand och vatten!!

På vägen hem tog jag bild på lite blommor och blader…

Ser ni hjärtat?!

Väl hemma i villan möttes jag av ett flygplan på sängen ihop med information om att det snart är dags att åka hem….

Sista kvällen tog vi en sunset cruise. Detta i hopp om att ha en skön kväll och att kanske, om vi hade tur, få se några delfiner.

Alla som skulle med på turen skulle samlas i Babuna Bar, som är huvudbaren här på ön, och då träffade vi Philip och Maureen igen! Så roligt! Vi var tillsammans med dem nästan hela turen och lurade till och med upp dem på båttaket för att kunna se bättre.

Philip and Maureen
Fin kväll för en tur på havet

Tydligen hade vi mer tur än vad man kunde önskat sig. De hade inte ens sett delfiner de sista dagarna och just ikväll när vi var ute och åkte båt så fick vi inte bara se dem, utan vi fick en riktig show! De hoppade och studsade, följde vår båt, gjorde piruetter och dansade. Helt otroligt!!

Vi tog sedan en avskedsdrink med våra nya vänner innan vi gick upp till sista middag. Där möttes vi av beskedet att vi hade ett speciellt bord ikväll. De hade dekorerat ett av borden allra närmast havet med blommor och hade ställt en liten ”See you soon”-prydnad på bordet. Det var ju snällt av dem!

Slutligen satte vi oss i Sangu Bar och tittade på stjärnorna och summerade vår tid här på Kuredu. Det har varit fantastiskt! Vi kunde inte önska oss mer. Vilken underbar 50-årsresa jag fick!!!