Onsdag – hemfärd från Maldiverna


VI HAR HAFT PROBLEM MED INTERNET SÅ HÄR KOMMER ETT INLÄGG JAG SKREV I ONSDAGS:

Klockan ringde 06:00, vilket kändes helt sjukt tidigt. Vi har inte varit vana vid att gå upp vid den tiden…. Morgontoaletten gick otroligt snabbt, eftersom vi inte behövde smörja in varenda millimeter av kroppen med solskydd 50. Efter en snabb dusch och efter att ha lagt ner det sista i packningen så var det dags att säga Adjö till vår härliga “Water Villa” nr 514. Visst var det sorgligt, men ändå var det helt okej. VI har varit här så länge, och fått vara med om så otroligt mycket så vi var redo för att åka hem!

Frukost, utcheckning, sista fotot på några palmer vid poolen….

….. och sen var vi redo att hoppa in i det pyttelilla sjöflygplanet.

Första flygresan tog fem minuter och gick till en närliggande liten ö i samma atoll; Komandoo (där vi snorklade en dag förut). När vi kom till Maldiverna körde planet hela vägen upp på stranden och lämnade av resenärerna rakt på sanden. Idag tog planet dock upp de tre passagerarna på ”Komandoo International Airport”.

KOMANDOO INTERNATIONAL AIRPORT

Ja, skylten på den här lilla flotten som ni ser mitt i havet säger faktiskt precis det!! 
 En båt körde ut de tre personerna till flotten och vi hämtade dem där….Det måste vara den minsta flygplatsen i världen!!

😂

Nästa flygresa gick från Komandoo till Maldivernas huvudstad; Male. Det tog cirka 40 minuter. Jag fascinerades återigen över att piloterna kör planet barfota. Det känns på nåt sätt inte så seriöst, men känns å andra sidan väldigt ”Maldiverna”.

Tredje flygresan tog fyra och en halv timme och gick till Doha i Qatar. Där gick vi runt en liten stund och tittade på shoppingen (och den stora nallen som jag såg även när jag reste till Indien), men hamnade snabbt i loungen där vi åt en liten bit och slappade i sköna fåtöljer tills det var dags igen…

Fjärde flygresan tog oss hela vägen hem till Arlanda och tog 6 timmar. Det var en jobbig resa. Jag satt trångt bredvid en stor man som tog mer plats än man kunde önska och det hade börjat kännas rejält i kroppen att vi rest lääänge och att klockan i mitt huvud var långt in på natten.

Resorna gick dock bra och till slut, efter ovanligt lång väntan på väskorna, kunde vi hoppa in i en taxi och åka hem. Jag lyckades få upp blogginlägget från i söndags innan jag gick och lade mig och somnade som en stock!!

TACK MALDIVERNA!
TACK MJÖLIG SAND OCH TURKOST HAV!
JAG ÄR TACKSAM!