Varför klottrar Mia?

Varför blogga? Det kan säkert uppfattas som ytligt och lite fånigt att blogga, men det kanske finns ett djup där som inte syns? För mig är det i alla fall ett sätt att få utlopp för mina intressen och min kreativitet. Min blogg är mitt nöje och min “konst”.

Intresset för fotografering vaknade inom mig för några år sedan. Jag kan i princip ingenting om min kamera eller om ämnet som sådant, men jag älskar att försöka få fram en bra bild. När jag har en kamera i handen, så slappnar jag av. Bloggen har blivit mitt sätt att ge bilderna ett liv så de inte bara glöms bort. Att göra ett inlägg på bloggen består av många steg av skapande.

Först får jag, eller tar mig, tillfälle att ta en bild som jag gillar. Fotografering är avslappning och mindfulness för mig. Jag andas och ser. Varje gång jag fotograferar lär jag mig dessutom något nytt om mig själv, om kameran eller om det jag ser genom linsen.

Sen ska bilderna läggas in på datorn och det är egentligen först nu som jag verkligen ser hur fotona blev. Det här momentet kan ta hur lång tid som helst eftersom jag älskar att titta på bilderna och se vad jag kunde gjort annorlunda. (Jag vill gärna lära mig Photoshop, men har inte tagit tag i det ännu.)

Sen väljer jag de bilder som jag vill ha i inlägget. Jag formulerar texten som jag vill ha till varje bild och här får jag verkligen utlopp för en annan stor glädje i livet – att skriva.

När inlägget är färdigt har jag nu fått en sorts dagbok ur livet som bevarar minnen genom bild och text. När inlägget publiceras kan ni besökare läsa och titta. Om ni lämnar kommentarer får jag feedback och glädjen är total!

På bloggen har jag möjlighet att återuppleva det jag glömt, jag har kontakt med människor jag annars hade förlorat och jag kan dela med mig av mitt och min familjs liv till de som bor långt bort och till de som bor nära, men har ont om tid för umgänge.

Att blogga består av många moment. Här får jag utlopp för mina intressen och min kreativitet. Det här är min konst.

Vad är en blogg för dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Informera mig om kommentarsuppdateringar för detta inlägg. Du kan också prenumerera utan att kommentera.