Måndag på Maldiverna

VI HAR HAFT PROBLEM MED INTERNET SÅ HÄR KOMMER ETT INLÄGG JAG SKREV I MÅNDAGS:

Idag bestämde vi att ”slappa” så vi gick till poolområdet här nere i Sangu och lade oss under ett parasoll. Jag läste bok och lyckades hitta lugnet, men för Per så pirrade det i benen, så redan efter tjugo minuter så ställde han sig upp och började vanka.

Han var tvungen att göra något så han gick en snabb promenad runt ön. Det tog honom cirka fyrtio minuter, han såg en fantastiskt fin snäcka i bruna färger, flera minihajar längs med strandkanten och allt annat vackert som finns här på ön. När han kom tillbaks var han helt skyblöt av svett eftersom det är galet varmt här (ca 30 i skuggan) och det är inte riktigt lämpat att snabb-gå då. 🙂 Vi badade lite och fick ner tempen på honom innan vi njöt av varsin dryck och pratade lite.

Per funderar i poolen vid Sangu Bar
Palmerna är rejält törstiga
Vi såg så otroligt många fina snäckor, men eftersom man inte får ta med dem hem
så fotograferade vi dem. Då har vi minnet med oss ändå!

Vid lunchdags gick vi först in i barområdet och tog varsin drink, sedan gick vi och åt mat. Idag blev det en ”Steak sandwich” för Per och för mig blev det en grönsakspasta.

Mätta och glada gick vi tillbaks till vår Water villa. Där packade vi ner snorklingsgrejer och precis när jag trodde att vi skulle gå iväg och snorkla på ”the hourse reef” här på Kuredu, så gick Per och lade sig och tog en lur på sängen 🙂 Så kan det gå när man har semester!

Efter en kort stund tog vi oss dock upp till mitten på ön där vi gick ut på bryggan där flygplanen landar och avgår när man kommer hit till ön. Där har de byggt en trappa ner i havet så man lättare ska komma ut till husrevet.

Vi simmade längs med hela revet och såg färgglada fiskar, sköldpaddor, triggerfish (som jag är livrädd för) och en stor HAJ! Hjälp och hjälp igen! Jag var ganska rädd på slutet får jag erkänna. Jag var t.om. rädd för det vrak vi hittade där ute halvt på väg nerför branten ner i djupet. Det var så mörkt och illavarslande på nåt sätt….

När vi hade simmar längs med hela revet och nästan kommit fram till den boj, som vi fått information om att INTE passera vad vi än gör (Eftersom man då hamnar i för starka strömmar och skjutsas ut från atollen. ”Bäst att ha med sig passet i så fall” som de sa på dykcentret) så simmade vi in mot land. Det var RIKTIGT jobbigt eftersom lågvattnet hade börjat sätta in. Vi sparkade och sparkade, men kom liksom ingen vart. Vi tog i som bara den och till slut var vi på stranden. Jag med kramp i höger vad, men glad över att ha snorklat revet och ha sett så många olika djur!

Fören på det vrak som ligger precis på kanten mot “the drop”
Stim före haj
Stim med haj
En sköldis på väg åt ena hållet
En sköldis på väg åt andra hållet
När man hör något genom vattnet och tittar uppåt….
En sköldis under rengöring (fisk på skalet)

Tillbaks på rummet såg vi återigen en rocka under vår solbrygga och laddade över bilderna från kameran till min iPad, men det gick inte att blogga pga dåligt internet så vi gjorde oss i ordning och gick och tog en drink före maten, som ikväll intogs på ”Far East”. Det är ett ett asiatiskt ställe med borden på stranden bredvid “LOVE” i stora lysande bokstäver som serverar fantastiskt god mat. Det var kanske lite väl mörkt, men i övrigt var det ett härligt ställe.

På vägen hem använde vi husens ljus för att hitta hem!

En bra dag idag igen med andra ord!