Mallorca – Tisdag – Fjärde dagen

Vädret är såklart en stor del av våra samtalsämnen här på Mallorca. Det beror ju på att det inte är strålande sol. Det är snarare mulet hela tiden, med ett stänk av sol då och då. För min blekfishud är det här perfekt eftersom jag får bygga på min solbränna väldigt långsamt, men jag lider faktiskt lite med Ninni som redan är härligt sommarbrun enligt svenska normer. Hon hade ju velat bli mer så där mörkt medelhavsbrun här i Illetas. Så blir det nog tyvärr inte…

Vår tisdagsmorgon var dock helt ljuvlig! Så här, som på bilden ovanför såg det ut från vår terass när jag hade gjort mig klar för frukost.

På bilden ovanför ser ni hur det ser ut när jag står på min och Pers terass och tittar in mot vår balkongdörr. Terassen till höger är Ninni och Thomas terass. Så vi har det gott och hoppar över den låga lilla muren när vi känner för det.

Det här härliga hotellet ser vi från vår terass och jag älskar hur det sticker upp ur träden.

När det var dags att dra ner till vattnet (efter frukosten) så sa jag till de andra att gå före mig. Jag har kanske inte skrivit det så väldigt tydligt här på bloggen, men jag har så förbannat jäkla superdunderfantastiskt eländigtont i mitt knä och klarar nästan inte av att gå och det är sjukt jobbigt att hela tiden sinka de andra när de väntar på mig.

Eftersom jag visste att de skulle komma ner till vattnet långt före mig så tog jag det superlugnt och fotograferade lite på hotellområdet så ni kan se hur det ser ut.

Jag stannade till lite här och var. För även om det bara är 20 meter till stranden fågelvägen så är det en väldigt stor höjdskillnad på där vi bor och där vattnet är. Det går tyvärr inte hiss hela vägen ner, så jag måste gå i trappor med skadat knä och det är det som tar sån tid.

Helt plötsligt såg jag hur Ninni simmade omkring i viken, så då tjuvtog jag några bilder på henne 🙂

Jag vet inte om hon är paparazzi-van, men hon såg mig i alla fall!

Till slut kom jag i alla fall ner till vattnet och gjorde sällskap med de andra. Idag provade jag poolen för första gången och kom fram till att den var kallare än havet.

Vid lunch tog jag ännu mer bilder….

Nu är klockan tio i sju och vi ska på cocktail hos ett engelskt syskonpar som Thomas och Ninni känner efter sina tidigare Mallorcaresor. Det ska bli jätteskoj, för jag har träffat brodern förut och han är jättesuperdupertrevlig. Han, Robin, fyller 80 år nästa år och jag har lärt mig mer av honom på en timme än vad jag lärt mig på tio år. Han är som ett lexikon.