7/3 Nu kör vi på riktigt!

Den här tisdagen kan bli bra! Vi har nämligen SOVIT!! Tjohoo!! Det är vetenskapligt bevisat att gamla damer behöver sin sömn för att kuggarna ska snurra och idag är mina kuggar väloljade och redo!

Nä, skämt å sido så har jag sovit bra, trots det rejäla oväder som tydligen passerat oss under natten och hållit Kicki vaken, men tröttheten sitter i ändå.

Vi fejkar dock och säger med glädje:

Nu kööööör vi!!

Innan vi åker till jobbet måste jag dock visa hur high-tech detta hotell är, och alltid har varit under de fyra gånger jag bott här. Detta har jag bredvid mig vid sängen.

Här kan jag titta på klockan som i och för sig går fel med några timmar, ändra temperaturen, hänga ut skylten på dörren att jag inte vill bli störd, ställa in ljuset så det lyser i olika delar av rummet eller släcka allt förutom lite mysig supersvag belysning under sängen så man kan se hjälpligt om man ska gå upp på natten. Otroligt smidigt!

När jag oljat klart mina kugghjul gick vi ner till frukosten som ser ut lite så här:

Flingor, nötter och torkat frukt

Bakverk av alla de slag

Varm mat. Hälften vegetariskt och hälften inte.

Frukt och grönt

Det finns även våfflor, pannkakor, omeletter och annat mums!

När vi ätit vår frukost och gjort oss redo för avfärd så samlades vi i klunga, men i stället för att göra som alla sportsliga lag och köra “GirlPower” med nävarna, så körde vi en skovariant.

Vems fot är vems??

Mia, Jeanette, Kicki, Malin, Jennie

Idag firas Holi här i Indien, så vart vi än går så hälsar folk glatt “HAPPY HOLI”. Vi ler stort och hälsar självklart tillbaks med samma fras! HAPPY HOLI 🙂

Holi (även Phalgunotsava eller “färgernas fest”) är en hinduisk vårfest, och infinner sig i allmänhet under två dagar, vid den fullmåne som inträffar mellan mitten av februari och mitten av mars månad. Den första dagen i Holi firas med en vårbrasa, som symboliserar brännandet av Holika. Den andra dagen i holi benämns Rangapanchami, och högtidlighålls genom att människor går omkring och skvätter färg på alla de möter. En särskild dryck, kallad bhang, spetsad med marijuana dricks, och gäster bjuds hem för privata fester och privat firande av Holi. Man brukar också dekorera fint utanför på sina hus med t.ex blommor, färger och annat

Det blev tydligt att man verkligen firar med att skvätta färg på varandra….titta bara på denna man som Malin lyckades fånga på bild när han åkte mellan våra bilar på väg till jobbet.

Foto: Malin Berggren

Längs med vägen satt människor och sålde färgen som man kan blanda till och även om det inte fångades på bild så såg vi många som utövade chansen till att måla sina vänner.

Jag lyckades i alla fall fånga en av de kor som lever här i stan. Den här gick lugnt ute på vägen i motsatt körriktning och bilarna körde runt den som sig bör. Är man ko så är man! Störst går först!

Till slut kom vi fram till vår kontroll och innanför den såg vi inte röken av någon färg. Vi frågade om det, för även om alla fortfarande log stort och hälsade oss med “Happy Holi” så var ingen färgglad. De informerade oss då om att de redan varit i färgbadets glädjeyra, men varit hemma och duschat av sig. En färgklutt får inte komma in på området, då blir man hemskickad. Så vi körde färglöst idag förutom på golvet där de färgglada blommorna ännu pryder korridoren (Nej, jag har inte fått några bildbevis på dessa blommor från gårdagen ännu tyvärr. Jag visar dem så fort jag får dem. Lovar)

Morgonstundssamling. Alla på plats! Detta var dock enda gången vi var samlade i rummet för hela dagen jobbade vi med “våra egna” prylar så vi såg inte mycket av varandra förutom under lunchen som vi faktiskt åt i samma rum men vid olika bord.

Ingen tog denna bild

Jennie, Malin och Kicki hade dock rejält med sällskap under dagen. Sällan har väl detta rum sett så många människor på en gång?

Ingen tog denna bild heller

Idag har jag och Jeanette och vårt team här nere i Indien en av de längsta och mest hektiska dagarna i vårt bokslut, men vi åkte ändå hem enligt plan (kl 21). Jag måste ha varit lite stressad för när jag skulle ta en selfie på oss så satte jag på blixten. Därav reflexen i mitt ansikte och tjusiga uppsyn. Chocken var total! Malin och Jeanette är dock vackra som få!! Fina tjejer!

När jag kom “hem” till hotellet så letade jag direkt på sängen för att se om jag möjligen hade fått någon liten handduksfigur av städaren. Det hade jag inte. Han hade dock bäddat sängen jättefint!

Sen vände jag mig om för att sätta igång datorn och fortsätta jobba och då såg jag den!!!

TITTA VILKEN FIN!!

Jag knallade faktiskt in till Jeanette som bor vägg i vägg med mig och satte mig att jobba ihop med henne, för självklart jobbade hon också en kväll som denna (WD5 för er som är insatta i vårt bokslut)

Vi försökte använda den anvisade QR-koden för att beställa room service, vilket absolut inte gick. Så fort man valt vilken mat man ville ha så gick allting i error. Jag fick helt enkelt ta hissen ner till lobbyn och be om hjälp. De tittade på mig som om jag var knäpp och sa “You have to use the phone, QR broken”. Jag funderade lite på varför de då lämnar QR-koderna kvar på rummet till sina gäster istället för de menyer med telefonnummer de haft tidigare, men gick inte in på det mer i detalj utan beställde våra “Hakka Noodle” och gick upp till rummet igen.

Maten kom upp väldigt snabbt och den var mycket god!

Nu har vi ställt ut brickorna i korridoren, för visst måste väl det vara där man lämnar brickorna? Vi hoppas det

Jag gissar dock att Malin och Kicki (som kommer passera här senare när de kommer tillbaks från restaurang “Ni Hao” där de ätit middag med Jennie) kommer att tycka att vi skräpat ner 🙂 För er info så bor Jennie också på vårt plan, men hon bor i en annan korridor med bästa utsikten in mot poolområdet!

Nu är klockan halv ett på natten och jag funderar på vad de kommer tycka om mig när jag inte ens smakat på sötsakerna de lagt in på mitt rum för att fira Happy Holi. Det var ju inte som att de bjöd mig på den för dagen lämpliga Bhang direkt.

En kaka borde man kanske smaka?

Signatur