Konferens idag också!

Mina kollegor och jag var på konferens idag också. Även idag var det en superdag! Vi höll utbildningar för varandra, varvat med teambuildingövningar. Det var toppen!


På en av övningarna fick person A rita en figur som vi bestämt i förväg. Hen skulle sedan förklara för person B vad som ritats, så att denne person kunde rita precis samma sak på sitt papper.

Det här är en övning för att försöka öka förståelsen för hur viktigt det är att förklara sånt som man själv kan tycka är helt onödigt att förklara och för att få alla att förstå värdet av att vara tydlig och använda sina ord.

Här är resultatet av en sån övning. Så här uppfattade alltså person B att person A ville ha teckningen gjord:

Så här såg dock teckningen ut som person A förklarat för person B 🙂

När konferensen var över var det dags för mig att gå tillbaks in i projektläge. Vi hade nämligen besök på kontoret av några personer som vi jobbat med i över ett och ett halvt år, men aldrig träffat pga pandemin. Vi gick ut och åt middag ihop.

Lokalen var verkligen fantastiskt trevlig. Den huserar i det gamla biblioteket vid Medborgarplatsen. Har ni inte varit där så rekommenderar jag ett avslappnat besök.

Detta var ju dock andra vardagskvällen på raken som jag varit ute på ”galej” så det blev en kort kväll. Man är ju inte sjutton år längre 🙂