Trädgård

Idag var Per ”aspirant” för att bli matros på sandkilen Helmi, så jag var ensam hela dagen. Jag använde den till att göra nytta.

Vi har ju koll på vädret (eftersom vi ”JIPPIE” hämtade Hedwig från vinterförvaringen igår, och en båtmänniska vet ju alltid vad väderleksrapporten säger) så jag visste att idag var dagen att ta hand om trädgården.

I morgon (och framöver) är det nämligen dåligt väder och regn, så då är det ju perfekt att ta hand om insidan på huset (och alla dess dammråttor). Idag var det dock strålande sol, så jag tog på mig solskyddsfaktor 50 och spenderade precis hela dagen utomhus (Ja, jag är sliten och rejält solkysst nu)!

Överallt såg jag dessa gula solar….

Så jag kämpade på med mitt lilla ”verktyg”

Jag kämpade på mellan halv nio och tio. Jag tog bort maskrosor och fallna tallgrenar bakom huset innan jag klippte gräset.

Sen var jag helt slut och gick hem till pappa och drack vatten medan vi pratade i hans pergola. Mysig paus helt enkelt.

Sen gick jag hem och tog tag i maskrosorna framför huset och speciellt framför grillplatsen där de gula eländingarna alltid verkar trivas som bäst.

Till slut var de bortsuddade och jag kunde klippa gräset. Nu var klockan tolv och jag blev inropad för kaffe hos pappa och Kina. Perfekt tajming!

Efter kaffet var det dags för maskrosutrotning igen…… Denna gång vid boden, framför bilarna.

Efter en betydligt jobbigare muskelinsats (pga alla jäkla stenar som finns i marken här) så hade jag rensat bort blommorna även här och kunnat klippa gräset.

Jag fortsatte sedan fram till klockan två med att ta bort maskrosor och klippa gräs. Då gick jag in och åt sill och potatis. Sen fortsatte jag igen… pust….. ända fram till klockan fyra när jag var klar med hela tomten och Per kom hem från sin båttur.

Härligt dag! (Även om musklerna och händerna skriker av smärta) Nu är jag redo för dimma och regn!