Y-bommar

Det är väldigt mycket sand i vår hamn. Det kommer inte att köra in några båtar till bryggan som det ser ut nu. Det är allra värst längst ut på bryggan. Där har sanden lyckats driva in över och under bryggan under vintern och skapat en strand istället för en båtplats. Föreningen har beställt en grävmaskin som ska komma och flytta på lite sand från ena sidan bryggan till den andra. Ingen muddring, för det gjordes för bara några år sen och innebär ett enormt ingrepp. Flera hundra kubikmeter flyttades då ur vattnet, upp på land. Det blev som en enorm beachvolleybollplan som numera används till eldningsplats. Det ska inte göras nu, men grävmaskinen behöver lite plats, så Y-bommarna måste bort från land så den kommer förbi.

Per, Janne och Pappa försökte hitta den rätta ordningen att lägga i dem. Tydligen var alla utom två numrerade. Kan ingen påminna mig i sommar så jag kan gå i vattnet och numrera alla??

De hittade dock ganska snabbt hur allt skulle vara…..

Med det sociala avstånd som krävs i dessa tider, lade Janne, Per och jag sedan i bommarna en efter en… Pappa lämnade oss när han såg att vi klarade oss själva. Han tog istället ansvar för att elda upp massa ris.

Det där med ansvar…..gick dock inte så bra för mig….

Janne och Per tog bort sprintar på fästena och jag lyfte fram bommen som skulle sättas fast till dem. Planen var att jag skulle släppa EFTER att de tagit tag i bommen. Inte före…. Det gick såklart så illa att vi tappade en bom rakt ner i plurret. Den yttre delen flöt ju, men resten sjönk som en sten. Så där stod vi och tittade dumt på den. Jahapp…

Det var bara att gå hem och byta om till badkläder för att hämta upp bommen igen. När jag kom tillbaks till bryggan hade dock Bosse anslutit och tillsammans med Janne och Per hade de lyckats få upp bommen från botten med hjälp av diverse verktyg.

Jag var ju redan ombytt, så jag badade ändå. Dock inte inne i båthamnen, utan vid badbryggan. Tre gånger. Kallt. Det var kallt 🙂

Det var dock varmt i solen där vi sedan satt och värmde oss.

Gissa om vi nu är sugna på att lägga i båtar!! Väldigt sugna!

Efter en härlig kaffepaus i solen gick Per och jag hem och tvättade min bil. Det var verkligen dags! Det var skönt att få hjälp av Per. Det är ju inte jätteroligt att tvätta bil, men är man två går det fort!!