Idag är det varmare

SMHI lovade varmare väder idag och strålande sol.

Jag tror nog att det var varmare för det kändes faktiskt av inomhus också. Jag tror dock inte riktigt på att det var strålande sol. I så fall var den ovanför det som folk här kallar “moln” som vi från Sverige helt klart klassar som tung “smog” och rejält skitig luft. Vad tror ni?

Det känns som att när det “smutsiga molnet” går ända ner till marken så är det antingen dimma eller smog. I det här fallet röstar jag på smog. Detta tror jag eftersom det blir svart när man torkar sig i ansiktet eller när man snyter sig…

I morse sov jag så länge jag kunde och när jag färdigduschad och klar tog hissen ner till frukosten, så tog jag en bild för att visa hur förvirrande deras hissknappar är. Jag fattar att 2F är “second floor” och 5F är “fifth floor” och så vidare, MEN hur vet man var man är i huset när man åker till GF, PF och FF? Vilken ligger överst, underst och mittimellan av dem?

GF – Ground Floor
PF – Pool Floor
FF – FöräldraFritt, nej just ja……First Floor betyder det nog 🙂

MEN, man skulle ju kunna tro, efter att ha sett placeringen av knapparna att GF är högre upp än PF och FF, men så är det icke. Galet.

Väl nere med hissen så var jag tvungen att ta några bilder till för att visa er att de har konst överallt här. “Jag borde gå en tur och ta kort på varenda staty och varenda installation” tänkte jag…. Tills jag kom på att det är ingen som bryr sig. Så här kommer bara några få som finns nere i lobbyn.

Den största skillnaden idag mot andra mornar var att Amanda gick ut i “solen” (jag skulle kalla det för värmen, eftersom solen är skymd) medan vi väntade på vår bil. I övrigt är det lite samma sak varje dag här…

Det är samma sak som vanligt. Jag hamnar i fram “så jag kan fotografera” och de indiska plastflaggorna står i vägen för mina bilder…

På sidan av vägen ser man konstiga saker, eller åtminstone sånt som vi nordbor uppfattar som konstigt, som t.ex. här där man ser två män som åker inne i ett lastbilsflak och kikar över kanten. Hur ofta ser man sånt i Solna?

Det krävs alltså lite fantasi från “fotografen” för att komma på nya saker att fota 🙂 Vi får se om min kreativitet räcker veckan ut. Här ser ni i alla fall mina fina kollegor Amanda och Kicki längst bak i bilen och Jeanette och Malin i baksätet. Alla redo att visa upp sina passerbrickor för den ena efter andra kontrollen på väg in till jobbet.

Fyrfilig väg och då är det helt normalt och vanligt att man ser två män promenera lite casual längs med kanten…

Kor är heliga i Indien. Alltså får de göra precis som de vill. De går alltså på vägarna och sitter på trottoarerna och beter sig lite som de känner för.

Det som förvånar mig är att de föredrar att vara mitt på vägen, istället för att stå i gräset bredvid vägen….

Efter en liten stund kom vi till första kontrollen. Ni vet, där de står med vapen…

Det är där jag stänger av kameran….

Sen är ju telefonen/kameran avstängd hela dagen. Både för att jag ändå inte kan fotografera med den och för att jag har svårt med wi-fi…

Den sätts dock igång så fort jag jobbat klart! Nu är vi på väg hem igen.

Borta bra, men hemma på hotellet bäst?!

När jag kom in i mitt hotellrum så såg jag att städaren dekorerat min säng.

Jag gissar att jag borde ge dricks på sängen imorgon!

Jag har varit varm precis hela dagen. Man har ju känt de 29 grader som det till slut blev ända in i huset vi sitter i. Dessutom har jag varit instängd i en aula/stort konferensrum med alla på R2R (Record To Report) som vår avdelning här nere heter i halva dagen och jag fick knappt syre där inne.

Så när jag kom hem, då åkte håret upp i tofs. Det brukar ju hjälpa rejält mot värmeslag. Sen tog jag hissen ner mot baren där jag hade stämt träff med några snygga tjejer.

Nu är jag rejält trött så jag tar och trycker på “Publicera” här på bloggen och släcker lamporna efter att ha satt igång “Privacy” på panelen bredvid sängen så att det tänds en lampa med samma text ute i korridoren vid min dörr. Detta så det inte kommer någon pigg hotellpersonal imorgon bitti klockan sex och frågar om jag vill ha någon tvätt tvättad eller så….

I något svagt tillfälle, så lovade jag ju tyvärr att gå till gymet klockan åtta. Det är om mindre än sju timmare så vi får väl se…..

GODNATT!!

4 reaktioner till “Idag är det varmare”

  1. Men hvor kommer du når du trykker SF? Super floor? Superior floor??:):)

    1. He he!!! Jag tror du ser i syne vännen! Jag ser inget som heter SF på hissknapparna 🙂 Om det fanns en sån knapp så hade det ju varit rejält kul om det var SUPER FLOOR!!

      1. Det står 8F fnis fnis:)

        Nyt den siste dagen – jeg er så glad på dine vegne at du har hatt det så bra. Denne gangen fikk jeg lyst til å dra også – det merks at du har hatt det bra:):)

        1. Akta dig vännen! Rätt vad det är så sitter du här nere du också! 🙂 Du hade kunnat lära dem hur mycket som helst du också!
          Nu har vi jobbat klart sista dagen och jag ska precis blogga om dagen….
          KRAM

Kommentarer inaktiverade.