Pers födelsedag!!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Pers födelsedag!!!

Det är dessutom sommarens första dag:

“Var glad min själ åt vad du har,

nu har du hundra sommardar,

och detta är den första.

När solens lopp sin ände tar,

så har du nittionio kvar,

…och någon blir den största.

Giv noga akt på var du står,

i morgon är med ens igår,

det går så fort att vandra.

Lägg märke till att vad du får,

är hundra sommardar per år,

I morgon är den andra.”

Den där dikten, av Caj Lundgren, ger mig så många känslor av att jag bara måste stanna upp….

Att stanna upp är rätt enkelt när man är på semester 🙂 Idag sken solen från en klarblå himmel så det gjorde ju livet rätt enkelt om man säger så….

Vi åt frukost utomhus, som vi gjort varje dag den här veckan och sen gick vi ner till havet och fortsatte lugnet där nere.

När det började kurra i magarna gick killarna och köpte lite godsaker (som bröd, ost och skinka) och sen satte vi oss på våra terasser och åt lunch. Det blev som att vi satt vid samma bord, fast vi satt på olika terasser 🙂

Några bad senare gick jag upp på rummet och försökte packa. Vi åker ju hem imorgon så det kändes som om det var dags att börja få ihop alla grejer igen. Det var dock ganska svårt eftersom jag fortfarande har saker jag behöver, och vill, använda. Jag är närmare att vara packad nu än förut i alla fall. 🙂

Jag tömde kameran på dess bilder (in i paddan) och packade ner kameran, så bilderna längre ner från Pers fortsatta födelsedag kommer från telefonen. Det kändes som rätt grej att göra, eftersom jag inte orkar bära på kameran inne i Palma hela kvällen.

Per hade bokat bord på The Duke, men vi tänkte att vi skulle börja med en drink på en roof top bar på Hotell Cuba. Så det gjorde vi!

Vi hamnade först på ett bord som vi fick ha i trettio minuter….

Sen fick vi byta till ett annat bord i solen…

Efter den drinken gick vi till The Duke, men vår bokning hade inte gått fram, så vi hade inget bord. Vi gick då och kollade om vi kunde få bord på La Perla, men det fick vi inte. Tvärs över gatan hittade Per istället restaurang Nuru. Där kanske de hade ett bord, men det berodde lite på om sällskapet som bokat skulle dyka upp eller inte.

Vi satt i baren och drack varsitt glass vin medan de som bokat TYVÄRR dök upp…. Restaurangen var dock mer än ljuvliga och bjöd oss på väntevinet. Hur ofta händer det?

Vi gick vidare och funderade, men till slut beslöt Per (födelsedagsbarnet) sig för att vi skulle försöka på La Paloma. Så vi tog en taxi dit och vi hade tur. De hade ett bord till oss. Vår sista middag på Mallorca intogs alltså på den restaurangen.

Jag var mycket trött under middagen. Jag kunde knappt hålla mig vaken, men det var ett mycket trevligt ställe. Jag tror dock att vi kom tillbaka till hotellet före midnatt just på grund av min trötthet. Det kändes ju lite snöpligt, men jag är verkligen trött efter den här semestern. 😉 Jag behöver nog vila lite innan jag kan jobba igen.

Väl tillbaks på hotellet (00:30) så hann vi precis beställa varsitt glas till uteplatsen innan baren stängde. Där avslutade vi Pers födelsedag och tackade Mallorca för oss!