15/11 5 saker jag blir glad av i vardagen

När jag tänker efter så är det en hel del saker som gör mig glad i vardagen. Den här listan var inte svår att få ihop. Jag kunde ha fortsatt längre. Det känns skönt. Det betyder att jag faktiskt blir glad ofta 🙂

Här kommer fem exempel på saker jag blir glad av:

1 Snöröjare som gör “det lilla extra”

Ibland körs snöplogen på vår gata av någon som bryr sig lite om andra och deras vardag. Det vill säga att han (eller hon) vrider plogen precis i det ögonblick när plogbilen passerar vår infart. Denna lilla handling gör så att vi inte får en snövall som under dagen fryser till is framför infarten. En sån vall är näst intill omöjlig att få bort, så jag ler och blir glad de gånger jag kommer hem från jobbet och ser att jag haft sån tur.

2 Någon som oväntat städat hemma

Inte så ofta, men någon gång då och då, har dottern städat hela huset när vi kommer hem från jobbet. Detta oftast eftersom hon “tyckte det behövdes”. Ibland har maken plockat in all ren tvätt i skåpen, eller städat badrummen. Det är verkligen som en present att hitta rena ytor när jag inte alls förväntat mig det. Då ler jag verkligen och tackar min lyckliga stjärna (och den person som städat förstås!).

3 Ett handskrivet brev i postlådan

I den här datoriserade tiden får man ytterst sällan ett “riktigt” brev, men när det händer så blir jag stormförtjust. Jag älskar verkligen post med frimärken på. Inte för att jag blir ledsen av e-mail och sms. Inte på något sätt. Det är bara det att ett handskrivet brev oftast har tagit mer tid i anspråk från den som skickat det. Det ska ju skrivas och läggas i kuvert och så ska det skrivas adress, sättas på frimärke och så läggas på lådan. Post är underbart! Någon har verkligen brytt sig om mig.

4 Grönt ljus när jag kommer till en korsning

Jag kör bil varenda dag. Jag är så lugn och fin i min bil att det bara inte går att åka buss eller pendeltåg. Där blir jag alltid superstressad.  (Till er som kommer kommentera detta: Jo, jag har försökt.) I min lilla bil är jag alltid lugn och avslappnad. Jag blir aldrig stressad av köer eller korkade medtrafikanter, som jag vet att andra kan bli. Jag blir ändå lite extra glad när ett trafikljus är grönt när jag närmar mig det. Det känns som att jag har “flow” 🙂

5 När jag lyckats ta en bra bild

Lyckan är total de få gånger jag lyckas ta en riktigt bra bild. Det är svårt att överträffa sin egen förmåga, men ibland har jag tur och då blir jag alldeles lycklig. Jag försöker komma på vad jag gjorde för att få till det så bra och försöker lära mig något av det. Det är ju nämligen inte kameran som inte är duktig nog för att alltid ta bra bilder, det är jag som inte kan tillräckligt för att utnyttja allt den kan. Så en lyckad bild, på ett lyckat objekt – happiness!!