Helgfix

Vi är på landet idag. Emma fyller nämligen 21 år idag och ville vara själv hemma i stan för att fira detta faktum med sina kompisar. Nu hade vi nog velat vara här i alla fall, men nu bad hon oss att inte vara hemma, så då är vi här.

Vädret är grått och fuktigt. Så där som det ofta är i November, så det är inte så kul utomhus. Vi roar oss därför med annat än att sitta på bryggan. Per monterar en parabol och flyttar på den gamla tv-antennen och jag sätter upp alla ljusbelysningar. I alla fall de som jag klarar av själv. Den 37 meter långa ljussllingan som ska upp i en av de stora granarna på tomten får jag vänta med tills Per kan hjälpa till. Det går inte att göra själv. Granen är för stor.

141115 016
Här inne har Per varit en hel del. Det ska ju dras sladdar hit och dit för att få det bra.

141115 017
Inne på vinden hittade Per två getingbon och på vindsluckan satt ytterligare ett. Det hade nog varit bra om vi hade hittat dem i våras, men nu åkte de ner idag istället.

141115 024
Inne i huset ser det superstökigt ut. Det är kartonger, sladdar och prylar överallt, men det är så det blir…

141115 025
Här är han på gång att dra in parabolsladden…

141115 026
Här har jag virat en slinga kring räcket på altanen. Det kommer bli vackert i mörkret!

141115 030
Sen är det faktiskt inte bara jag och Per som fixar – min pappa fixar nästan alltid med något. Sen vi var här sist har han fixat egengjorda snöpinnar så att plogbilen inte ska ploga för långt utanför vägen och göra dikena under snön till luriga fällor att köra ner i. (Ja, det har hänt just i dessa diken vid hans tomtgräns). Visst är det härligt med hemmagjorda vägpinnar? Just de här är i alla fall superscharmiga!!

141115 031

141115 039
För en stund sedan satt Per på taknocken för att montera ner den gamla tv-antennen. Den nya ska nämligen sitta på andra sidan av huset. Fåglar har en benägenhet att sitta på antennen och det har resulterat i tråkigt fågelbajs på altanen PRECIS där man går ut genom altandörren, så nu byter vi håll när vi ändå håller på. När jag säger “vi” menar jag självklart “Per”.

Nä, nu tror jag att jag ska klä på mig och klättra in på vinden för att se vad det är som låter så mycket där uppe…

 

IMG_9291.JPG
Jag klättrade upp för stegen och kikade in på vinden. Per verkar ha kommit långt för antennfästet satt på plats, sladdarna till vanliga tv-antennen och sladdarna till parabolen var på plats. Nu var han längst in och monterade ner antennförstärkaren. Bra jobbat Per!