Orm, men utan ormen…

I morse var den här bocken och hinden som galna på vår tomt. De sprang runt, runt och jagade varandra och brydde sig inte ett dugg om att vi stod och kikade på dem på altanen. Parningslek?

Samtidigt lekte Maja och Alexander för fulla muggar borta hos Pappa så jag gick över dit för att höra hur de hade det. Det såg ut som om de hade det bra 🙂 När jag frågade Maja om hon fyllt år och hur gammal hon är nu så kom de klassiska fingrarna upp i vädret. På bilden till höger räknar hon igenom hela handen för att komma till “två”. Jag vet inte riktigt om hon förstått det där med att räkna. Hon har i alla fall förstått att man ska visa ålder på fingrarna. Så söt!!
  

Trollsländorna har kommit ut till ön. Det är lite sorgligt för det betyder att vi är på den senare delen av sommaren. Det visste jag, men jag behövde ingen påminnelse…

Brorsan har inte riktigt all ork i kroppen som han borde ha. När jag föreslog att han skulle hålla mig sällskap från hängmattan så tvekade han inte en sekund utan kom över…

…för att hålla koll på mig.

När jag tvättade vattbrädor, vindskivor, hängrännor och takfotsbrädor. Det vita på huset behövde sig en liten rengöring för att bli helt vitt igen. Alger bort!!

På före-bilden ligger huset i skugga och på efter-bilden i strålande sol, så det kanske inte är helt rättvist att jämföra, men ni kan ju i alla fall se att algerna är borta!!

FÖRE                                                 EFTER
 

Per tog en tur till brädgården och kom hem med lite reglar och grejs. Ni får kanske se lite längre fram i veckan vad det var för något han tänkte bygga. Vi får se.

När jag var klar med en långsida och en gavel på huset så var jag galet svettig. Solen stekte mig verkligen så jag la av för dagen och gick ner till bryggan med inget annat i famnen än handduk, schampo, balsam, kam och en flaska vatten. (Alltså INGEN kamera och INGEN telefon) När jag kommer ner till bryggan ligger det en stor snok vackert liggande på en sten bredvid bryggan. Hur nära jag än kom så flyttade den inte på sig. Där stod jag och irriterade mig över att jag inte kunde fotografera den samtidigt som jag fascinerades över hur fina de är i skinnet. När jag badat klart och gått upp och hämtat kameran så var ormen såklart borta.

Kvar var bara stenen…

Jag fick istället fotografera omgivningen 🙂

För att “göra något” tog Emma, Frida och jag bilen bort till Hantverksförsäljningen borta i Almvik. Jag hade hört att den var “ovanligt bra och värd att åka till”. Jag vet inte om jag kunde hålla med om det…

Väl hemma igen smuttade jag och Frida på ett glas rosé medan Per började på sitt “bygge”.

På vägen hem från Alvik hade vi köpt jordgubbar och efter ytterligare ett bad mumsade vi snabbt i oss dem hemma hos Pappa och Kina. GOTT!!

Mor och Dotter

Foto: Per Hertz

Emma gillar inte riktigt att fotograferas så här, men hon ställde upp med kommentaren “pappa, mamma tvingar mig till det här…”

Foto: Per Hertz

“man får ju passa på medan det funkar med tvång”
 
Foto: Jag                                    Foto: Per Hertz

Mitt lilla fadderbarn däremot, henne behöver man inte tvinga till någonting!
När jag satte mig i dörröppningen så kom hon direkt och satte sig hos mig.
Söta unge!!

Foto: Frida Erlandsson

Under tiden får storebror Alexander skjuts av mamma Frida.

Jag är trött idag. Jag ska försöka slappa och inte göra något mer nu. Det är jag värd. Dessutom finns det en långsida och en gavel kvar på huset att fixa till, så jobba lär jag få göra ändå vad det lider 🙂

 

 

2 reaktioner till “Orm, men utan ormen…”

  1. Som vanligt lika trevligt att titta på din blogg och som vanligt är jag lika avundsjuk på dig som har Blidö och barnen nära dig.

Kommentarer inaktiverade.