Tvättmedelsdoftande hem

God kväll där ute!

Idag kan jag inte hålla det stången längre. Jag måste nog erkänna för mig själv att jag är förkyld. Jag låtsades i det längsta att det inte alls var så. Jag använde glasögon istället för linser bara för att variera mig. Glasögon är ju som ett smycke! Jag snöt mig då och då bara för att det är så kallt ute och temperaturskillnaden gör så med näsor. Jag hade bomull i huvudet eftersom jag sovit dåligt och så vidare… Fast idag erkänner jag. Jag är förkyld. Jag väntar på att se om det kommer en feber med det här eller om jag ska kunna gå rakt igenom den och klara mig med bara snuva och tårar i ögonen fram till “jullovet”. Vi får se.

Det är i alla fall sant det där med sovandet. Jag har inte sovit gott i natt. Jag har vaknat gång på gång av att handen gjort ont. (Jag rör mig tydligen när jag sover.) Det bådar inte gott tycker jag. Det ska ju bli bättre. Inte sämre. Jag tog på mig stora stödförbandet idag igen, och la det där lilla enklare och smidigare förbandet åt sidan. Det var skönt faktiskt, det avlastade. Det blir nog det i morgon igen. Jag måste ju spela på det här nu så att familjen tar hand om mig under julen, eller hur? 🙂

När jag kom hem från jobbet så tog jag hand om högarna med tvätt som på något mirakulöst sätt växer av sig själv här hemma. Jag kan tvätta hur mycket tvätt som helst, men det finns alltid mer. Jag vågar inte riktigt klaga på det faktumet. Per lagar ju mat varenda dag. Året runt. Fast jag känner faktiskt en stor glädje precis NU, när det bara finns högar av REN tvätt runtomkring mig!

Härligt!

Man skulle kunna säga att jag och Per är klara med julklappshandeln. Det är bara ett enda paket kvar att hitta, betala och slå in. Det är riktigt skönt. Det känns som om jag fått en present av lugna kvällar, helger och timmar. Tid när jag bara kan pyssla, baka, titta på tv eller vad jag vill. De klappar vi köpt och slagit in blir inte bara en glädje när man får se någon öppna dem, de blir en julefridsgåva redan nu. Det är så det blir när man gillar listor!

Klockan är över tio. Jag har kikat på tredje Twilightfilmen, Eclipse, och är ganska lagom trött. Jag ska nog gå och sova. Det är en sak jag vill be er om först bara….

Kan ni äta en lussebulle åt mig?
Dagen till ära har jag gått och längtat efter just en sådan!
Saffran!

GODNATT!