Känner du någon som heter Hertz?

Det är lika bra att dra upp eländet på en gång: Jag gick inte ner i vikt den här veckan!
Så…och nu vidare till andra ting 🙂

Man undrar om en del människor har hur mycket tid som helst? En karl har skrivit till mig på msn. Samma karl har skrivit till min hotmailadress. Han gav sig inte utan hittade mig även på facebook. Det han ville var att fråga mig om jag möjligen kände en man som heter “Mr Hertz” som jobbade på FN i Kenya på 90-talet. Han har mailat varenda människa han kan hitta med efternamnet Hertz…. Det är nog många!! Det lönade sig i och för sig. Jag känner denna “Mr Hertz”. Han råkar vara min svärfar. Undrar om jag ska svara honom?

Idag är jag galet sugen på kassler. Det kommer inte att bli kassler idag. Jag hörde ryktesvägen att det blir någon form av fisk. Inte fy skam det heller, men det här ska jag försöka få in i kockens medvetande för framtida måltider:

 

Ingredienser (4 port)

800 g Potatis
1 st Purjolök
2 dl Ost riven max 17%
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl lättmjölk
400 g kassler (fett bortskuret)
3 msk senap
1 dl persilja
1 msk dragon
2 tsk margarin flytande 80%
1 st tomat

Instruktioner

  • Skala och skiva potatisen tunt. Ansa och strimla purjolöken.
    Lägg ca hälften av potatisen i en lätt smord eldfast form. Lägg purjolöken över. Salta och peppra.
  • Fördela hälften av osten över. Lägg resten av potatisen över det hela.
    Häll över mjölk och margarinet. Sätt in formen mitt i ugnen 225 grader och låt det steka ca 25 minuter.
  • Blanda under tiden samman senap, smulad dragon och hälften av persiljan, hackad.
  • Skär kasslern i tunna skivor. Bred fyllningen på hälften av kasslerskivorna.
    Lägg de andra kasslerskivorna ovanpå.
  • Lägg de dubbla kasslerskivorna över potatisgratängen och strö över resten av osten.
  • Lägg på tomatskivor och låt det hela steka ytterligare ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
    Strö klippt persilja över.

För en viktväktare blir det 9 poäng per portion. Ifall ni undrar alltså 🙂