Emma arboristen

Vi har ganska många hasslar på tomten. De kommer upp som svampar ur marken och är rätt svåra att få bort. De är dock bra pådet sättet att man får insynsskydd och att de snällt går med på att klippas.

I helgen tog Emma fram Fiskarsverktyget som jag absolut inte vet vad det heter men som är en lång stång med en enorm ”sekatör” på toppen. Sen gick hon loss på två buskar och kortade av dem, så vi fortfarande har skydd men så de inte är så himla höga.


Före < – > Efter


Jag samlade in alla grenar under tiden hon jobbade och la dem på pappas stora cykelkärra, sen körde vi ner allt ris till eldningsplatsen.

Svettiga och smutsiga gick vi ner till bryggan och badade. Det är, enligt mig, det allra bästa sättet att bli av med eventuella fästingar…


Även om solen värmde som värsta högsommaren så vet man att det är höst på grund av alla trollsländor. De är överallt. Här leker en av dem hårspänne!


Vi fick besök av min lillebror Henrik och hans fru Frida efter att de varit hemma hos pappa. Vi satt i solen och hade det bra, men efter ett tag lockade jag med alla till sjön för att städa den y-bom vi plockat upp ur havet när vi trodde att Henrik och Frida skulle komma med båt.

Det var då vi såg den. Örnen. Den stod helt stilla i den hårda blåsten. Mäktigt!


Resten av lördagen umgicks vi och åt ”goda grejer”. Syskonhäng!

Foto: Frida Erlandsson