Carl & Karin Larsson, å Ebba förstås!

Vi började dagen precis så som man måste göra när man bor på hotell: med en extra god frukost!!

Sen tog vi adjö av utsikten från hotellbalkongen och checkade ut.

Vi hade parkerat bilen 150 meter från hotellet för att få chans att ladda vår bil (till en svindyr kostnad) och när vi höll på att koppla loss oss så vi syrran och hennes man komma gående emot oss.

Här är de tydliga med var ”grejerna” ligger. Skönt!

Vi följde en av pilarna. Närmare bestämt den som förde oss uppåt berget mot ”Naturum”. Tydligen finns det många sådana i Sveriges avlånga land, och jag tror jag måste ta mig till några fler sådana, för detta var en trevlig upplevelse.

Massor av roliga saker att upptäcka för både vuxna och barn, massvis av kunskap att insupa om vår fina natur och allt helt gratis. Bara att kliva in och njuta!

På detta ställe fanns ett 32 meter högt torn med hiss….

…som tog oss upp till utsikt!

Vi hörde hur jägarna jagade i skogen (Björn? Älg?) men såg inget från vårt utsiktstorn.

Vi såg Siljan och Siljansnäs, Mora, Tällberg osv härifrån. Vi såg även flygplatsen vi skulle ha flugit till, men vi behöll vårt glada humör.

Vackert!

Vi hade klarblå himmel där vi var och 24 (!) grader varmt.

Det var alltså rejält varmt för de av oss som bar jeans….

Inte en granbarksborre så långt ögat når. Hoppas det fortsätter så!!

Vi tackade för oss och tänkte återigen att ”fler Naturum ska vi besöka”.

Nu började vår resa hemåt. Per valde ideligen (ja, många gånger) en sämre/mindre/grusigare väg än den jag tyckte vi skulle åka på.

Detta gjorde att vi fick se rödfärg på marken nära Falun, att vi kunde kissa i det fria och att vi hittade en loppis mitt i skogen. Äventyr!

Vi åkte förbi Sundborn och hamnade mitt i ”Träflaskeloppet” med många löpare och gick och åt precis bredvid Carl Larssons gård. Där hade de pyntat en vägg precis som man förväntar sig.

Vi åt en jättegod buffé ute i den strålande solen!

Sen gick vi självklart till den kända gården.

Syrran och jag gick en guidad visning och pga att säsongen är ”låg” så fick vi en helt privat visning som började i trädgården.

Guiden och syrran vid den VÄLDIGT kända dörren.

NI ser skylten ovanför dem, eller hur?

Efter nästan en timmes fantastiskt detaljrik guidning genom otroligt många rum (som alla vi har sett på tavlor genom livet) kom vi ut igen. Jag kan tyvärr inte visa er via bilder, eftersom det var fotograferingsförbud MEN som jag skrev: ni har sett allt på bild.

Vi tog en sista vända i trädgården innan vi vände hemåt.

Road trip!!

En kommentar till “Carl & Karin Larsson, å Ebba förstås!”

  1. Jag vet att jag nämnde en viss Ebba i rubriken, men maken tyckte att oavsett hur länge jag befunnit mig runt kända personer och om jag pratat med personen eller inte, så ska de få ha privatliv så jag skrev inget mer. Ni får leta på bilderna helt enkelt! 🙂

Kommentarer inaktiverade.