Flygtur….på hjul!

Vi hade bokat hotell och restaurang hos Abba-Björn i Västervik och sett fram emot att resa dit på lördagsmorgonen i ett gult fint plan kört av svågern. Luftrummet ville dock militären ha för sig själva, så vi avbokade alltihopa på torsdagskvällen och började leta annat resmål.

Jag föreslog Visby för dit flög vi förra gången och traditioner är ju skoj, Per letade ort efter var han kunde hitta riktigt bra restauranger, svågern sökte helgens nya resmål efter tillgängliga flygplatser, eller åtminstone tillräckligt stora gräsfält, och lillasyrran tänkte tydligen på bästa sättet och vann när hon sa ”Dalarna är ju vackert!”.

Vid fredag lunch bestämde vi att Siljansnäs – dit ska vi flyga!! Kul!!

Lördag. Tidig morgon….


Det låg en tät dimma över marken när vi satte oss i bilen för att ta oss till flygklubben och det söta gula planet. Vår pilot kollade vädret för vår flygrutt (vilket han såklart hade gjort oavsett vilket väder vi hade haft precis där vi var) och kunde tyvärr konstatera att han var tvungen att avbryta alla flygplaner. Vädergudarna ville tydligen ha egen tillgång till det här luftrummet.

Vi drog upp till planet och tackade för idén om flygning och gjorde nya planer.


Roadtrip!!


Ja, vi lät oss inte slås ner (inte alltför länge i alla fall) utan gjorde snabbt en tredje plan och satte oss i bilen. Mot Dalarna!!

Vi stannade i Gävle för en lunch på deras härliga golfklubb och vi stannade i Leksand för att sträcka på benen. Där ville jag mot kyrkan eftersom det oftast är lugnt och vackert vid kyrkor.

På vägen dit gick vi förbi deras hembygdsgårdar. En liten ”by” med bodar, härbren och hus från 1500-tal fram till 1800-tal. Charmigt!


Framme vid kyrkogården hittade vi exakt en sån lyktstolpe som min syrra och hennes man ska bygga. Vi tog denna bild för att se hur hög en sån stolpe normalt sett är.


Jag öppnade kyrkportarna för att gå in och tända ett ljus, men såg att det var ett bröllopsfölje mitt i akten vi skulle kliva in till, så stängde dörrarna sakta igen och njöt av kyrkan från utsidan i stället.


Vi åkte sedan den sista korta biten till Siljansnäs där hotellet sa:


24 grader varmt vid middagsdags och underbart sommarväder gjorde att shortsen åkte på och så gick vi ut på balkongen. Där fångade jag maken på bild.


Selfie tog jag också.


Vi tog en drink före maten på hotellets altan medan vi summerade dagen och slappnade av.


Vi promenerade sedan uppför berget för att titta på utsikten. Vi fick nyfikna blickar från de boende.


Utsikt fick vi så det räckte och blev över.


Det är svårt att visa på bild, men ni får lita på mig.


Denna bild tog jag från hotellet när det var dags för middag.


Syrran tog en bild på mig, och jag blev glad för det händer verkligen inte ofta att jag fastnar på bild. Jag står ju bakom kameran.


Middagen bestod av ”smårätter”. Jag åt dessa två. Råbiff och tonfisk i glas.


Kalle och chokldfabriken hette efterrätten och där ser vi Willy Wonka på bild…


Middagsmys i Dalarna:)

En kommentar till “Flygtur….på hjul!”

  1. Tur att bara flygturen försvann och inte det härliga sällskapet !

Kommentarer inaktiverade.