Ut på tur aldrig sur!

Ibland får jag höra att jag tar bra bilder….och här får jag inte säga att jag också tycker att det kan hända för jag är ju svensk och vi har jantelagen att ta hänsyn till….men jag kan säga att jag ibland fascineras över hur en del andra inte alls tar bra bilder….hhhhrmm…eh…

Nu har ju dock typ ALLA i hela världen förbättrat sitt fotograferande med 100% sen smartphone gjorde intåg i våra liv. Alla har ju en kamera med sig. Varje dag. Alltid. Nu förtiden är alla fotografer!

Om jag skulle ge tre råd för fotograferande så är det:

  1. Fundera på perspektivet och ändra hur du håller kameran.
    Högt? Lågt? Vrid den åt höger? Vrid den åt vänster?
  2. Sätt aldrig det du fotograferar precis mitt i bild utan fundera på om du ska ha det högt upp i bild, eller lågt ner i bild, eller varför inte långt åt höger. Vad ser man mer än ditt objekt? Ser man en sladd? Vrid kameran så man inte ser den. Ser man början av ett träd? Vrid kameran så man ser hela trädet. Titta på vad du fångar på bilden.
  3. VIKTIGAST AV ALLT:
    Se alltid, alltid, alltid, alltid till att ha rak horisont och kapa ALDRIG någons fötter!!!!

Här har jag inte fotograferat människor så jag kan inte visa hur jag inte kapar fötter, men tro mig. Jag gör det bara inte! Här har jag fotograferat vår båt Hedwig. Jag har tagit bilden ur lite olika perspektiv dvs flyttat runt kameran och mig själv litegrann så ni ser hur olika bilderna blir.

Fokus på klippan och bara en aning av Hedwig

Nu ser vi hela Hedwig men hon är fortfarande inte i fullt fokus. Havet syns tydligt!

För att få lite annan färg än BLÅ så vek jag ner kameran och tog med det gröna.
Nu tänker man mer på ön istället för havet.

Nu vek jag ner kameran ännu mer och nu är land verkligen viktigare i bilden än havet.
Hedwig är såklart med fortfarande!

Vilken var din favorit?

Här ovanför vred jag kameran helt åt sidan och lät den höga klippans hårdhet bli kontrast med allt det blå.

Den ön som vi var på idag är en av mina favoriter bland öar. Idag var det väldigt högt vatten så jag kunde inte gå till alla de ställen jag ville men det är en del av charmen. Nästa gång kanske det är lågvatten. Vem vet?

Den här ön är rolig för den har så många olika typer av vattenbryn. Den har även vatten inne på ön. Det blir ju så när stora ”badkar” fylls av regn och storm uppe på land. Här ovanför ser ni ena kanten på ett sånt badkar.

Det finns höga punkter och det finns låga punkter på ön. Här sitter Per på en av de södra delarna där det är platt och lågt. Här ser ni honom fundera på vilken podd vi ska lyssna på. I bakgrunden ser ni Hedwig sticka fram bakom den höga klippan (som ni också fick se i närbild tidigare…)

Jag har ALDRIG lyckats ta en så bra bild att den visar det som mina ögon ser, men här ovanför ser ni den utsikt som jag kan drömma mig till under en jobbig stressig dag i oktober. Sjö, sten, himmel, moln….. VACKERT!!

Med solskydd som färgat halsringningen på den vita t-shirten och med en stor buckethat och solglasögon så kanske detta inte är den bästa selfien ever……men den visar att jag faktiskt var på ön jag också. Ibland måste man ta en bild på sig själv. Annars skulle det aldrig finnas något att minnas mig med den dag jag dör. Väldigt få människor tar kort på den som håller i kameran har jag märkt. Alltså är selfies det ni får stå ut med 🙂

I år kunde jag se att min favvokobbe fått många såna här blommor. Är det Björnloka eller är det Hundkex? Jag är rädd att det är det första. Tyvärr.

När vi kom hem från vår båttur så kände Per sig stark som Bamse och lyckades pajja vår nyckel till släpvagnens lås. Det kanske var lika bra det? Nu har släpet ett MYCKET bättre lås! Det här gamla får nog gå i sopen (även om vi faktiskt har en nyckel till…)

Eftersom han var så himla stark så tog han den kraften till att spetta upp alla de rötter som jag retat mig på sen sommaren 2018 när den extrema torkan och värmen gjorde att all vår jord sjönk ner i marken och bara lämnade rötter överallt. Jag blev mycket lycklig för de där jäkla rötterna har varit i vägen för gräsklipparen alldeles för många gånger. Nu är de väck!!!

Nästa gång jag klipper gräset = en fröjd!!!