Goda stora räkor

Per och jag såg ett recept i ICA Buffé som vi ville prova under midsommarhelgen. Det blev dock aldrig läge för denna mellanrätt, så vi åt den igår istället.

Vi gjorde om receptet litegrann för att göra salladsbladen mindre geggiga och för att göra rätten mindre fet, och det var ljuvligt gott!! (Vi lade till mörk miso, minskade majonnäsen, tog bort limeskalet (som blev beskt), använde hela chilifrukten och gjorde ingen bädd under bladen, utan hade allt inuti bladen istället.)

Så här såg rätten ut hos ICA (när de lagt räkorna på en majonnäsbädd):


Så här såg rätten ut hos oss (när vi istället ringlat över lite majonnäs på räkorna istället):


ICAs recept hittar ni om ni klickar på länken ovanför.

Så här såg receptet ut när vi hade ändrat litegrann i originalreceptet:

1/3 dl majonnäs
lite vatten (kanske en dryg msk)
1 tsk wasabipasta
1 msk mörk miso
1/2 gurka
2 msk färskpressad limejuice
1 tsk sesamolja
2 hjärtsallad
200 g skalade vannameiräkor
1 msk olja
1 hackad röd peppar (chili)
1 riven vitlöksklyfta
2 krm salt

Till dekoration:

Färsk koriander
Rostade sesamfrön

Rör ihop majonnäs, miso och wasabi och späd med lite vatten så det blir lite rinnigt och lätt går att ringla över allt gott på slutet.

Skiva gurkan tunt och blanda med limejuice och sesamolja.

Plocka salladsbladen och skölj, låt rinna av på en ren kökshandduk (vi slungade dem torra)

Blanda räkorna med olja, chili och vitlök.

Grilla eller stek på båda sidor tills de får färg. (Vi stekte dem.) 

Krydda med salt.

Till servering: 

Lägg upp salladsblad, räkor och gurksallad på ett fat. Toppa med majonnäsen, färsk hackad koriander och sesamfrön.

Smaka. Pressa gärna lite limejuice och mal lite salt över alltihop om det behövs!

2 reaktioner till “Goda stora räkor”

Kommentarer inaktiverade.