Underbara vinter!

Nu är det rejält kallt ute och snön gnistrar som diamanter! Det är helt underbart, och jag är så tacksam för att det är en ledig dag, så vi kan ge oss ”ut i det”!

Vi gick och frågade pappa om han hade lust att följa med oss ut på en sväng i ”vädret” och det hade han! Det är tur att vi har dessa promenader och de fikapauser vi får på pappa och Kinas altan. De ger oss lite socialt umgänge och prat!

Det var åtta-tio grader minus idag. Vi kunde se hur isen började lägga sig längst in mot stranden.

Vattnet rör sig rätt mycket så jag tror inte det blir is än på ett tag. Låt oss hoppas kylgraderna håller i sig så vi får is på fjärden så småningom.

Det blir fina mönster i vattnet..

Det fastnar vattnet på vassens strån som bildar isklumpar som dekoration. Se på bilden här nedanför. Eller ännu hellre, på filmen nedanför. Fint va?

Jag försökte ta bild så ni skulle se hur snön blir som ”blå” i skuggiga partier och hur snön gnistrar i solen, men det är svårt…

Efter promenaden fick vi kaffe av Kina. Härlig stund! Altanpraten är, som jag skrev tidigare, helt fantastiska i dessa coronatider.

Efter att vi ätit lunch tog vi på oss kläderna igen och gick till affären.

Vi gick lite kringelikrok genom skjutbanevägen och idrottsplatsen på vägen dit och vi gick Björkuddsvägen och genom skogen förbi Lindstedts på vägen hem. När vi tittade ut mot Öster kunde vi se hur himlen hade fina färger och då tänkte vi att det nog var dags att ge oss ner mot väster…

Där var det ju dags för solnedgång.

Färgerna!!! De blir helt fantastiska när solen säger sitt ADJÖ för dagen!

Jag tog massor av bilder och har svårt att välja vilka jag ska visa för er här på bloggen. Den här nedanför lade jag upp på facebook och nu är den min profilbakgrund.

Hejdå solen. Vi ses imorgon!

Nu funderar vi på att titta på någon Disneyfilm. Kanske ”Björnbröder” som Maja, mitt lilla fadderbarn, blev helt chockad över när jag sa att jag inte hade sett den… Det måste jag ju göra något åt. Min syster har ju t.om. döpt sin nya hundvalp efter en av de björnarna..

Nu är det mörkt där ute… Klockan är inte mycket (typ fem), men det är mörkt…. Ni förstår ju att vi inte kommer att släcka vår lilla tall och vår stora gran bara för att det inte är jul längre. Det skulle ju göra det läskigt svart där ute 🙂