Fredag på Mallorca

”Solen skiner. Det är varmt i luften. Shorts och t-shirts känns för varmt, så jag hoppar i poolen för att svalka mig.”

Det är ju inte så man normalt brukar berätta om den tjugofemte oktober. Det gör jag dock idag eftersom Mallorca har fantastiskt väder! Taxichauffören som tog mig till kvällens matställe var dock tydlig med att det är för kallt nu mot vad som är normalt, så det ska alltså vara ännu varmare här än vad det är! Hit kan man alltså utan problem åka i oktober och ändå få sig en rejäl ”Svensk sommar-känsla”.

Idag har vi haft 22 grader varmt här i Palma.

Det har varit fantastiskt väder hela dagen med blå himmel.

Jag började dagen med en timme helt själv på hotellets tak. Per jobbade en stund på hotellrummet, men jag led inte av ensamheten. Jag njöt av utsikten och vädret.

Hur skulle jag kunna låta bli?

Eftersom det är höst så är det inte helt fullt av folk här på taket. På sommaren antar jag att det är rejält mycket badsugna folk här. Nu var jag först, men sen fylldes det på allt eftersom folk ätit klart sin frukost. Det blev dock inte fullt.

När Per var klar med jobbandet föreslog han att vi skulle gå till Assaona nere på stranden. Det är ett ”Puro beach liknande” ställe precis nedanför vårt hotell där man kan bada, sola, äta och mysa på stranden.

Jag sa ”ja” och så traskade vi ner för att se vad de hade att erbjuda.

Det visade sig vara en strand med finkornig sand, med bastparasoll och solsängar. Det var ju inte dumt. Inte alls dumt.

Vi låg på stranden hela dagen. Jag badade, Per doppade fötterna, vi åt lunch och vi läste böcker. Det var supermysigt. Framåt middagstid gick vi upp till hotellet, klev in på vår ”level-lounge” och tog en drink innan vi gjorde oss iordning och åkte in till Palma.

Vi började med en drink på taket till Hotell Cuba. Där har vi varit flera gånger tidigare. Första gången var när Per fyllde 50 år och hans storebror och fru kom och överraskade honom. Den här gången hände dock inget oförutsett 🙂

När det kurrade i magen gick vi de 150 metrarna till ”La Perla” och åt en helt magiskt god middag. Jag åt carpaccio och en supergod pasta. Per åt alldeles för mycket!! 🙂

Det var suveränt gott! Precis som vi hade hoppats!

Dock vart vi rejält mätta, så efter maten blev det till att ta sig raka vägen hem till hotellet för att chilla, å där är vi nu!

Vilket härlig dag!!