Snorkling för amatörer

När vi var i Thailand för några år sen, så snorklade vi en hel dag. Vi var på flera olika ställen där vi kastades i havet och så snorklade vi över olika typer av korallrev. Det var magiskt. Jag var livrädd, MEN helt superfascinerad. Efter det har jag inte snorklat någon mer gång.

Nu här nere på Maldiverna så har vi snorklat lite varje dag. Jag har ju redan sett flera fina fiskar, hajar, rockor och sköldpaddor MEN problemet är att jag är livrädd hela tiden (och att mitt cyklop blir immigt hela tiden, så då känns det extra läskigt eftersom jag inte ser vart jag simmar). Jag andas lugnt, jag simmar lugnt, men inom mig är det kaos. Det är ju galet läskigt och jag slutar snorklingsturen långt innan Per är nöjd.

Imorgon har vi en bokat snorklingstur till ett av de bästa reven här och jag måste ju klara av det. Det vore så himla taskigt om jag bara snorklar en liten stund och sen hoppar upp på båten för att jag är så himla skraj.

Idag hade jag därför bokat en “Discover Snorkeling”-tur här på Kuredu. Jag tänkte att de kanske skulle lära mig något som skulle göra mig mindre rädd. Tyvärr blev det precis tvärtom. De började instruktionen på land genom att berätta om allt farligt och allt man inte ska göra. “Om den här fisken kommer nära så ska du simma därifrån. Om den här fisken börjar snurra runt sin egen axel med nosen ner mot botten, ska du backa undan. Om den här fisken fäller ut sin huvudfena, ska du försöka ta dig därifrån fort”. Det är bäst om ni vänder er på rygg och sparkar på fisken med era fenor. Så här ser deras tänder ut!”

Jaha…så var det med det lugnet.

När vi sen kom ut i vattnet och dykinstruktören skulle visa snorklar fenor och cyklop så var det inte så mycket jag lärde mig. Det är typ inte så svårt, men jag lärde mig att en av anledningarna till varför mitt cyklop hela tiden blir immigt beror på att det är nytt och att jag har kvar silikonet. Jag hade trott att det var något jag gjorde som var anledningen, men det var det alltså inte. De hjälpte mig att bränna bort silikonet på dykcentret så nu hoppas jag att det blir bättre sikt imorgon.

Just ja. IMORGON. Då har vi bokat en snorklingstur till Komandoo. De har ett rev som ligger helt skyddat i atollen och som tydligen har helt annorlunda fiskar än det rev som finns här på Kuredu (som också har ett fantastiskt husrev – har jag hört…. Jag har inte snorklat där ännu….)

Jag har dock inga bilder från dagens snorklingskurs, utan har bara bilder på det vi gjorde fram till klockan 15 (då kursen började). Relaxing!!!

Vi låg på den södra udden (som är precis vid våra hus) i skuggan under palmblad och ett parasoll byggt av naturmaterial. Ibland dök vi ut i solen, men som den blekfis jag är så gjorde jag ju bäst i att läsa min bok där jag inte fick solens vassa strålar på mig. UV-index var ju 11 (hysteriskt högt)

Alla tar väl en bild med sina fötter när de är på semester tänkte jag och tog en sån bild 🙂

Här ser ni de två första WATER VILLAS av många på den nordvästra delen av ön. Vi bor i ett sånt hus.

På bilden nedanför ser ni naturparasollet och palmen jag hängde med idag!

2 reaktioner till “Snorkling för amatörer”

  1. Haha jag skrattade så jag grät när jag läste om snorklingskursen . Det var ju som om en flygrädskekuts skulke ha börjat med en genomgång av historiens kraschar. ..

    Jag tror att de där dumma fiskarna nog väldans sällan gör något och (och att det förstås skulke gå bra även om man mot förmodan skulle ha oturen att bli biten av dem) och jag hoppas du ändå kan njuta av snorklingen! Hälsa Per och fortsätt ha det bra i ert heaven on earth !

    1. Mm ungefär så kändes det….de skrämdes först, sen ska man ner i plurret!! Hmmmm

Kommentarer inaktiverade.