Läskigt….

En del grejer är LÄSKIGT

När man t.ex. har tagit på sig badkläder, badskor cyklop och snorkel och precis ska hoppa i plurret och det simmar förbi en loj, MEN stor haj en meter från där jag står på badstegen… Då är det LÄSKIGT! Det är också läskigt hur ljust det är här på Maldiverna. Jag kan knappt hålla ögonen öppna när jag tar bilden 🙂

Jag stod där länge och tänkte “nu har den ju simmat förbi”, och “det kan ju inte vara farligt nu” och sen vände jag i alla fall upp och struntade i att bada. Per höll faktiskt med. Hajen var ju lika stor som jag är lång…

Det är också läskigt när man sitter på soldäcket och pratar och helt plötsligt ser en rocka på botten under oss. De är ju inte farliga om man inte är dum mot dem, men om man ställer sig på dem antar jag att det räknas som att vara dum, så det känns “så där” att ha den precis där vi ska bada…


Foto: Per Hertz

Jag har faktiskt hoppat i och badat tre gånger idag. Precis här där vi även har rockor och hajar, men jag tittar mig noggrant omkring innan jag går i.

När jag skulle bada en längre stund gick jag dock in på grundare vatten där jag tänkte att jag kanske skulle hinna springa upp på land innan jag blev uppäten, stucken eller förgiftad….

Jag upprepar vad jag sagt förut: Hur ska jag kunna snorkla här?

En del grejer är LÄSKIGT GOTT

I dag tog vi båten till grannön på samma atoll för att äta en sen lunch i deras undervattensrestaurang “5.8 Restaurant”

Det kändes lyxigt och fint redan innan vi hade kommit ner i restaurangen, så det bådade gott. Vi åt en härlig meny i deras glasbehållarrestaurang och njöt av både god mat och gott vin. Utanför glaset simmade massvis av fina fiskar. Det går ju inte att visa hur fint det faktiskt var via en bild, eftersom glaset reflekterar ljuset och så, men jag visar några få som ett försök.

När vi hade avnjutit lunchen gick vi upp till ytan och väntade på vår båt som skulle köra oss hem till Kuredu igen.

På vägen hem satte vi oss på båtens “tak”. Det gungade rejält, men det var mysigt!

När vi kom hem hoppade jag i plurret. Det fanns liksom inget alternativ. Det är ju 30 grader varmt här och så här mycket kläder har varken jag eller Per haft på oss här nere förut. Vi var tvungna att få ner tempen!

Nu går solen snart ner och vi funderar på vad vi ska hitta på till middag. Det behövs inte så mycket efter en så där mysig och stor lunch, men nåt gott ska vi nog hitta. Dessutom är det “white night” ikväll, så hela ön klär sig i vitt och beger sig till Babuna Bar!