Sommar – 30:e Juli –

FY FARAO VAD ÄCKLIGT det var när jag gick till soptunnan idag! När jag lyfte locket för att slänga ner en påse, så såg jag tusentals vita larver krypa omkring på insidan av tunnan. BLÄ!!! Vi hade tömning av tunnan i torsdags, så jag kunde inte förstå vad det var som fluglarverna gillade så mycket…

Efter att jag haft ångest en stund, så tog jag tag i eländet och drog in både min och grannens tunna på tomten för att jobba med “rengöring”. När jag tömde dem insåg jag att någon lagt sin överblivna picknick i min tunna! Utan påse låg det papperstallrikar, muggar, bestick, servetter och överbliven mat rakt ner i tunnan. Usch! Dessutom låg det tre stycken hundbajspåsar i botten av tunnan. Påsarna höll inte längre ihop, så där i bajs, mat och elände kröp larverna runt och mös. Ni gissar att jag hade mysigt sen va??

Nu står grannens tunna uppochner, eftersom de aldrig är här och jag tänkte att uppochner så är det ingen som lägger skräp i deras tunna. Min tunna står upprätt och är ren och fin och helt larvfri.

Om ni undrar hur det går med vår tomatodling så kan jag hälsa att det går så bra som kan förväntas av någon som inte kan något om just tomatodling. Det finns dock massvis av tomater på buskarna. Jag räknade tomaterna på den ena plantan häromdagen och då var det trettioåtta tomater på den. Ingen är mogen ännu dock.

Efter larvincidenten låg jag i plurret i säkert en halvtimme och gnuggade mig ren. Det kändes som ett måste! Bilden nedan tog jag när jag satt och lät hårinpackningen göra susen.

Man kan ligga i badet precis hur länge som helst. Detta eftersom termometern visar på MÅNGA varma grader.

På vägen från stranden tog jag en bild på Bengt och Birgittas hasselbuske. Jag tycker nötterna är så himla fina (även om de ger mig sjuka allergier både när de sprider pollen och när man äter nötterna)

Idag var det inte så soligt, men det var varmt och skönt och jag kunde sitta i solen hela tiden utan att bränna sönder mig, så varför klaga?

Per åkte ju ner till västkusten i går eftermiddag. Idag åkte han och hans mamma Ing-Britt upp till oss i skärgården. De kom lagom till middagen. Länsstyrelsen tog idag bort förbudet mot att grilla på sin egen tomt.

Gissa vem som blev superlycklig av det beslutet?

Middagen intogs självklart utomhus. Per behövde lite myggmedel men i övrigt var det perfekt!

Efter maten tog vi ett kvällsbad för att få ner tempen i kroppen. Bryggan visade tydligt att vi inte var först med den tanken. Här hade nog fler grannar varit före oss.

Nu kollar vi på Mamma Mia för att förbereda oss för uppföljaren som vi funderar på att se på bio imorgon.

GODNATT!