Sommar – 20:e Juli –

Dagarna ramlar på här ute i skärgården. Vi börjar närma oss känslan av att ha kommit ner i varv, men inte riktigt ännu. Det behövs nog några dagar till innan vi förstår att vi är ledig och har semester.

Vi har det dock helt fantastiskt bra. Detta trots den extrema värmen. Tänk att vi har 29 grader varmt dag efter dag efter dag….. GALET!

Idag tog vi båten ner till en liten pyttekobbe söder om Blidö. Man kan knappt kalla den ö, det är mest en liten sten. Där satte vi oss hur som helst högst uppe på toppen av stenen och njöt av vinden. I värmen behövs det vind. Där satt vi sedan och lyssnade på Sommar i P1. Idag var det Mark Levengood vi lyssnade på.

När det kurrade i magen tog vi Bubbel upp till Furusunds Värdshus och åt lunch.

Jag beställde laxsallad. Per och Sofie tog strömmingen. Marcus åt en BBQ-sandwich. Alla fyra var mer än nöjda när maten var uppäten. Kocken hade verkligen gjort bra ifrån sig!

När vi kom hem tog vi en liten siesta. Eller vad man ska kalla det. Vi sov inte, men Sofie låg på altanen och njöt i solen. Per låg i hängmattan i skuggan och kikade på vad som händer i världen. Marcus lyssnade på ljudbok och jag läste en chicklitroman. Alla njöt och vilade.

På kvällen tog Marcus och Sofie en kort promenad och ringde plötsligt hem och sa “det kommer börja regna” så Per och jag tog in alla saker som vi hade ute och stängde dörrar och fönster till en mer regntålig nivå och hörde till vår förvåning hur det började droppa på vår segelduk till tak. Det kom tyvärr inte mycket, för när det hade regnat klart var altanen knappt våt.