Mallorca – lördag – första dagen

Idag åkte vi till Illetas, Mallorca. Thomas och Ninni, Pers bror och svägerska, skulle hit och vi frågade om vi fick hänga på, och det fick vi 🙂

När vi checkade in på hotellet fick vi först rum på plan 3 och vi satte oss i soffor nere i loungen medan vi drack champagnen som hotellet bjudit oss på. Medan vi satt där kom receptionisten och bad oss att ge tillbaks dörrnycklarna. Hon kom senare tillbaks med nya nycklar, men då till plan 6. Det visade sig vara ett bra byte.

Nu bor vi vägg i vägg med en makalös utsikt med egen terass med solstolar och cafégrupp. Det kunde vara sämre.

Tyvärr verkar det som att mitt knä inte gillade trädklättring. Jag kände absolut ingenting när jag klättrade i torsdags. I fredags kände jag inte heller något, men idag när jag klev av planet och satte fötterna på spansk mark så knixade knät till och nu har jag svårt att gå. Det är inte kul när man bor på en brant sluttning…..

När vi hade packat upp våra kläder och gjort oss hemmastadda tog vi oss ut i trapporna och kikade på omgivningarna. Thomas och Ninni har ju varit här flera gånger tidigare så de visade oss bästa vägen till lunchrestaurangen.

Thomas och Per - Foto: Ninni Jiremyr

Foto ovan på Per och Thomas: Ninni Jiremyr Hertz

Väl framme på den mysiga lilla restaurangen på stranden beställde jag en sangria, Per och Thomas tog varsin öl och Ninni slog till på en Cava Sangria som jag tror att jag ska försöka mig på någon annan dag. Den såg god ut. Det enda som fastnade på bild var dock ölen 🙂

Foto ovan på Thomas: Ninni Jiremyr Hertz

Vi gick sedan upp ovanför beachen och tittade ner. Fint va?

Efter det gick vi och köpte vatten, rosévin och lite salta goda chips att ha hemma på hotellrummet. Sånt måste man ju alltid fixa! Slutligen gick vi till en av hotellets etager och lade oss i varsin solsäng. Vi badade i det härligt salta vattnet, jag löste korsord, Per spelade spel på telefonen och Thomas och Ninni lapade sol. Vi hade det gött helt enkelt. Där låg vi ända tills solen skymdes av hotellets tak.

Snart är det dags att snygga till sig, eller åtminstone byta till något mindre svettigt, och gå till en restaurang där Thomas och Ninni ätit god mat förut för att slutligen ge oss iväg till Bar Illetas där vi ska se Champions League-finalen. Vi måste ju det eftersom Per helt klart blivit Liverpoolfan.