Första advent

Jag fick en rolig fråga för ett tag sen. Det var tidningen “Roslagen Runt” som frågade om de fick använda några av de bilder jag hade lagt ut här på bloggen. Jag sa “ja” och skickade över de bilder jag hade på temat “julmarknad”. Idag fick jag se hur de har använt sig av bilderna. Jag såg det i och för sig bara på nätet, men det var ändå roligt. Pappa har lovat spara papperstidningen åt mig så att jag kan få läsa den “på riktigt”. Jag har ju haft bilder i Norrtälje Tidningen tidigare, när de hade en läsartävling, men nu är det liksom på riktigt eftersom de kontaktade mig. 31 200 hushåll får den här tidningen i sin postlåda och jag har bilder i den. Kul!

Per och jag köpte de flesta julklapparna igår. Idag slutförde vi uppdraget och är nu helt klara med alla julklappar. Det kan tyckas vara tidigt, men om man tittar i almanackan så ser man att det snart är jul. I vårt fall är dessutom vardagarna rätt upptagna av annat så vi har bara helgerna på oss. Nu vill ju vi helst ägna dem till julmarknader, köttbullsrullning och glöggprovning så därför kändes det som en bra idé att bli klar med klapparna tidigt.

För att fira att vi är klara med klapparna och dessutom känner att vi lyckats i våra köp, så gick vi till våffelstugan vid portalen hit in till Filmstaden och drack kaffe och åt varsin härligt frasig våffla.

Varje söndag mellan maj och december hålls en guidad tur här i Gamla Filmstaden där de berättar om områdets filmhistoria. Vi har inte känt att vi haft tid förut, men idag köpte jag biljetter. Man vill ju veta vad som hänt i området där man bor!

Men innan det var dags för turen njöt vi av kaffet och våfflorna.

I femtio minuter följde tio personer sedan guiden med stor uppmärksamhet.

Det var verkligen intressant att höra om alla stora regissörer och skådespelare som skapat oförglömliga verk här. Allt från Det sjunde inseglet till Pippi Långstrump. Tänk att allt skedde här!

I slutet av turen fick vi gå in i “Lilla Studion” där SF nu har sitt kontor. Här fanns många gamla minnen från Filmstadens storhetstid.

Här nedan ser ni t.ex. en kamera på sin dolly.

Här ser vi ljusgården som i och för sig är nybyggd från året då “Stora Studion” revs (sjutton år sen om jag minns rätt)

När vi kom hem satte vi igång med saffransbullebak

Första advent passar ju för sånt!

Vi hade hittat ett recept där man slängde ner bullarna i en springform och eftersom det verkade enkelt, så provade vi.

Skjuts in i ugnen!

Det ser gott ut! Vi har dock inte smakat ännu!

D

2 reaktioner till “Första advent”

  1. Ni är för goa det ser gott ut ni är jätteduktiga tycker jag.
    POK

Kommentarer inaktiverade.