Kan inte hålla mig…

Idag såg jag att de löv som förut satt på träden bredvid min bil numera ligger på marken. (Min bil är ”British racing green” med vitt tak)


Löven har fina färger och fukten i luften gör att vissa av dem har massvis med daggdroppar på sig. Varför har inte alla löven det? Beror det på hur långt de kommit i förruttnelsen? Eklöv ruttnar och mjuknar ju aldrig och de verkar vara de som får mest droppar. Fina är de hur som helst…

Vi har flyttat in i en lägenhet där ägarna innan oss stolt berättade att deras son var målare och att han hjälpt dem en hel del i lyan. Det har varit en sak som vi har haft mycket svårt att förstå för överallt finns bevis för motsatsen. Så mycket kladd, rinn och slabb har jag aldrig sett förut.

Idag är Per i Malmö och jag tänkte överraska honom tills han kommer hem imorgon med att få bort lite ”slabb”. I köket hade någon icke-målarkunnig slappat ner ett köksskåps sida med väggfärg. Sen hade de skrapat bort en del av färgen så att hela skåpsidans originalfärg släppte. Sen hade man lämnat eländet åt sitt öde.

Så ville jag såklart inte ha det så jag gick till Alviks måleri och fick dem att blanda exakt rätt kulör och idag tvättade, slipade och målade jag lucksidan så den blev enfärgad och fin igen. Jag tänkte det skulle bli en överraskning tills Per kom hem, men jag är värdelös på hemligheter så när han ringde så berättade jag det. Jag kan verkligen inte hålla mig. Värdelöst!!