Små glimtar från min andra advent

I morse när jag gick upp för att tända i brasan såg jag hur rådjuren var hemma hos pappa och åt fågelfrö. Jag gissar att de har svårt att hitta annan mat stackarna.

De kom sedan över till oss, men trots att de stod och tittade på mig med sina bedjande ögon så fick de ingen mat av mig. Jag visste inte vad jag skulle ge dem…

Lite senare när solen gått upp och Per vaknat, packade jag ihop mina saker och städade huset medan Per skottade rent altanen från den ihoppackade och tunga snön. Det tog LÅNG tid eftersom han i princip behövde spetta loss den. Nu är den dock borta.

Jag kämpade mig igenom snön ner mot vattnet. Det gick nämligen inte att låta bli. Solen gassade så den t.o.m. värmde på kinden och himlen var blå.

I minus tio grader bildas snabbt is runt vassfötterna.

Jag tycker det blir ganska vackert!

Svartlögafjärden

Jag gick vidare mot bryggan…

Hade det inte varit så kallt (och om jag inte var på väg bort från ön) så hade jag kunnat stanna här hur länge som helst. Jag mår bra här.

Hur kan man må annat än bra här?

Lövlösa träd

Efter promenaden åkte vi hem till stan och hämtade Marcus för att åka iväg på det traditionsenliga adventsfikat hemma hos våra vänner Sannah och Christer. De håller alltid i det allra bästa adventsfikat som finns!!

Deras advent innehåller julgran, julskinka, glögg, pepparkakor, jultomtar och allt annat man kan tänkas behöva!

På vägen hem från glöggpartyt stannade vi till lite vid Väsjöbacken och fascinerades av hur alla snökanoner jobbade hårt och skapade en slöja över hela berget.

Vi åkte in och ställde oss en stund vid foten av slalombacken och såg att de helt klart är redo för snowboard- och skidåkarna.

Nästan hemma igen hittade vi Emma och Fredrik vid busshållsplatsen. De hade tydligen väntat länge på bussen som inte kom, så vi skjutsade Fredrik till ishallen och Emma till jobbet. Så här dags såg vi att snökanonerna nog inte behöver göra allt jobb i natt. Det snöar ymning i Sollentuna nu (igen).

Det här var min andra advent (eller bitar utav den i alla fall).
Hur var din?

3 reaktioner till “Små glimtar från min andra advent”

      1. Jag var utomhus i tjocka kläder = kall
        Jag var inomhus med en kopp te = varm

Kommentarer inaktiverade.