8:e December – eftermiddag på BLIDÖ

På eftermiddagen var Frida ute med Maja och Alexander och åkte pulka och skidor. Det såg mycket mysigt ut, så jag gick ut jag också!

Alexander stod på ett par skidor för första gången i sitt liv och det gick riktigt bra!

Han åkte både upp och ner för backen “som ingenting”.

Frida – titta vad ditt hår lyser i solen! Du har sååå vackert hår!

Klockan ett åkte Per, Pappa, Kina och jag iväg till Almvik för att gå på Blidö Julmarknad!

Där sålde de små söta tomtegummor och gubbar.

Godis och Hemslöjd..
 

Det var mysigt, och kallt som sig bör!

Vi köpte en god senap till jul och jag tyckte så synd om farbrorn som sålde den för han kunde inte ha vantar på sig när han tog betalt. Det såg sååå kallt ut!

Vid ångbåtsbryggan låg just precis vad namnet säger: en ångbåt!

BLIDÖSUND – ser mysig ut.

VILDAND – ser lite mer sliten ut…

Ombord på Blidösund sålde de en korv med bröd för 20kr och två korv med bröd för 50 kr. Älskar humorn! Här kunde man också få sig en starköl med jäger och annat smått och gott! 

Vid godisståndet ville knallen vara med på bild. Det fick han såklart!

Varma goa ullkläder!

Vid det här ståndet såldes rökt sidfläsk som “får änglarna att sjunga” och som “passar utmärkt till Whisky” så självklart var Per tvungen att smaka. Han blev helt tyst och sen sa han “Åhhh!”. Så vi köpte med oss en bit hem. (Whiskyn har redan kommit fram och JA, det var jäkligt gott!)

Pappa och Per fick bära alla kassar med julinköp, men det gjorde de så gärna!
  

Pappa och Kina köpte två fina kvastar.

Det enda stället vi inte gick igenom ordentligt var nog Blidö Brandkårs “stånd”. Jag gissar att pappa vet hur den bilen funkar efter sina 30 år i den kåren. 🙂 

På vägen hem från marknaden hoppade jag av när jag såg den här lilla killen komma utglidande ur skogen. Jag tror att han börjar få riktigt bra koll på det där med skidor.

Han hoppade sedan av sina skidor och upp på sin pulka. Pappa Henrik fick sedan dra honom och så drog Alexander sin lillasyrra Maja. Pulkatåget fick mig att minnas min barndom när pappa drog MÅNGA pulkor efter varandra. (Har man många ungar och många dagbarn så blir det många pulkor antar jag…)

Väl hemma vid husen var det dags att ge fåglarna mer mat. Maja har full koll på hur man gör och bär iväg med “fågelmataren” för påfyllning.

Nu så ska de bli mätta på nötter och solrosfrön.

Nu sitter jag i Vitsippan och klappar mig på magen. Per har lagat den godaste middagen han lagat på riktigt länge. Idag blev det konjaksflamberade färsbiffar med rökt sidfläsk, stekt lök och potatispuré. GALET GOTT!!

Bättre lördag än den idag får man nog leta efter!

En kommentar till “8:e December – eftermiddag på BLIDÖ”

  1. Tack Mia:-) det börjar bli väldigt långt nu, så ett besök hos frissan vore nog på sin plats!
    Vilka härliga bilder och vilken härlig dag det varit idag. Nu är det bara att hoppas på att vädret håller i sig över jul & nyår och att alla som kör, har vinterdäcken på! Sen får det töa snabbt som sjuttsingen så att vi kan börja bygga:-D
    Per; du passar bra i mössa;-)
    Kram

Kommentarer inaktiverade.