Flugsvamp, goa ungar och bubbel

Idag var det dags för båtupptagning! Min bror Henrik följde med mig till Bromskär där vi tänkte ta upp Bubbel ur havet.

Vi väntade in Per, som kom med Bubbel, sjövägen. Henrik och jag hade dock roligt när vi tittade på alla andra som skulle ta upp sina båtar. Jisses, vad de höll på. Vi var många som tänkte ta upp båten idag, men till slut var det vår tur att backa ner trailern.

Vi gissade att vår jeep skulle kunna dra upp båten oavsett vilket “spår” vi valde, men valde ändå ett lite mer till vänster än de andra hade gjort före oss. (Många hade haft stora problem med att dra upp sina båtar…)

Per kom med båten, jag drog i en lina i fören, Henrik var redo på trailern och Per hade en lina i aktern. Gick som en dans. Sen var det bara att långsamt och fint dra upp hela ekipaget…

Väl uppe på land var flertalet båtägare avundsjuka på vår jeep och vi fick äntligen känna att det finns anledning till att äga just en sån 🙂 Vi spände fast Bubbel ordentligt innan vi drog oss hemåt..

Det är tampar både här och där innan man är klar…

Jag hoppade till slut in i baksätet på bilen och lät “karlarna” sitta i fram. Helt plötsligt ropade Per att det var en orm på vägen och tvärstannade. Jag hoppade ur bilen och drog fram kameran, men tyvärr var det här allt jag lyckades fånga på bild. Jag hann dock se att det var en huggorm. Per såg en idag. Per såg en igår. Är de ormtider nu igen?

Väl hemma igen sken solen och gjorde att jag nästan ångrade att vi tagit upp Bubbel…

Maja och Alexander tyckte det var riktigt roligt med båt på land, så vi roade dem i alla fall…

Jag älskar de här ungarna!

Det är ju inte klart bara för att Bubbel är på land. Nä, då ska det tvättas och grejas… Jag funderade dock på att sätta mig på bänken i solen och läsa en bok.

Det gjorde jag dock inte. Nä, istället gick jag in till Pappa och Kina och drack kaffe. (Det gjorde faktiskt Per och Henrik också.) Under fikastunden lyckades jag ta de här bilderna….

När fikat låg och mös i magen gick Per tillbaks till Bubbel och jag tog mig ut i skogen.

Jag är född på ön. Jag är Rospigg ända in i hjärteroten. Ändå är jag nästan lite rädd när jag går i skogen. Mest rädd är jag i och för sig för spindlarna. Träden är helt ok…

Det är ju ganska vackert…

När jag kom ut ur skogen och kom närmare vattnet så hittade jag den här farliga saken.

Jag hittade också 12 sekundmeter.

Jag har många fler bilder men vårt internet bråkar ordentligt med oss idag, så det får lov att sluta här. Istället för att sitta vid datorn tänker jag istället titta på Harry Potter, äta lammfilé med rotfruktsgratäng och rödvinsås och mysa med min make. Det låter väl inte helt fel?

Kram på er!