SÖNDAG

Först lite lördag:
Igår kväll var vi hemma hos en av grannarna och åt middag. Det var jättetrevligt och roligt att umgås med dem. Mamman i familjen har jag nämligen lekt med ända sedan jag var en liten liten flicka. Nu var det hennes flickor som tog hand om lekarna, men de fick oss alla att delta. Annars skulle vi inte få någon mat! Efter lekar var det middag med efterföljande hembakt kladdkaka. Mätta och nöjda gick vi sedan hem i den kolsvarta natten.

Mysig kväll!

Nu – söndag:
Idag började vi, precis som igår, med en morgonpromenad. Detta eftersom det även här fanns ett hot: “Du får ingen frukost om du inte rör på dig först”. Mat måste man ju ha, så det var bara att röra på fläsket 🙂

Idag tog vi oss ännu längre ut på den väg vi bor på.
Vi gick tills den tar slut och vattnet tar vid.

Där finns en väldigt gammal ångbåtsbrygga som numera bara funkar till att stå på när man fiskar. Mer duger den inte till, men den är söt.

Här tog vi oss en mini-paus så vi hann ta några bilder utåt Söderöra och Norröra (Saltkråkan).

Sen bar dem hemåt igen.
Man kan förstå varför det heter “Granö”.

När jag hade ätit en stadig frukost och skulle gå över till pappa och Kina för att få en kopp kaffe, så mötte jag Bambi på tomten. Till min glädje, och Pers förtret, så verkade Bambi inte alls rädd för oss….

Vi ignorerade Bambi och gick över vägen till pappa och Kina och fick det goda kaffet. Dessutom med hembakta goda hallonmuffins. (Det lär krävas mer promenader nu).

Vi hälsade glatt på ett promenerande par på vägen och tänkte inte mer på dem. Inte förrän jag hörde hur de hojtade till, så där som man gör när man ser en sån här:

Oj, vad jag hoppade upp snabbt från stolen och rusade mot dem. Jag gissade ju att det hade något att göra med någon form av orm.

Mitt på den lilla grusvägen mellan min och pappas tomt kom alltså en huggorm ringlande. Han blev dock inte helt glad över att vara fotomodell, så han ringlade snabbt in på grannens tomt och försvann.

Så nu fick jag äntligen min huggormsbild som jag så gärna ville ha igår!
Jippie!

Dessvärre fick jag faktiskt ytterligare en huggormsbild, när jag och Per skjutsade pappa och Kina till färjan. Den här stackaren hade blivit överkörd av en bil.

Resten av dagen spenderade Per med sin guldklimp. Bubbel ska bli riktigt ren och fin innan den får doppa fötterna i böljan den blå! (Förhoppningsvis redan imorgon)

Jag gick ut på promenad och kikade på hur himlen
ser ut när den går från tokblå till mer molnig.

Det kan vara fint det också!

Sen satte jag igång med att göra nytta jag också. Även fritidshus måste ju städas ibland. Varför inte passa på när solen tagit en liten liten paus??

Jag hann med att rensa köksfläktens filter, putsa fönstren, torka av alla skåpsdörrar, damma och dammsuga innan solen kom fram igen. Då var det inte lätt att stanna kvar inne. Jag gjorde i alla fall klart köket innan jag…

…gjorde en kopp kaffe och gick ut i solen igen!
(Per fick en kopp han också)

På min nästa sväng runt i området så hittade jag mitt för dagen TREDJE ormfynd. Det här var en torr variant dock. Ett ormskinn. Undrar hur länge det legat här? Hur fort torkar ett skinn som ormen har krängt av sig?

När jag traskade längs med strandkanten så mötte jag Monica och Lasse som bott här nästan lika länge som jag har gjort. Vi pratade orm och stränder. Den här stranden på bilden var t.ex. en vit sandstrand när jag var tio år. Snacka om att det ändras i naturen! Sanden finns kvar. Den ligger dock en bit ut där man badar.

Trots att jag hade teleobjektivet på kameran så kunde jag inte fånga tranan bättre än så här idag. Han envisades med att flyga JÄTTEhögt upp. Ni ser ändå vad det är va??

Här är jag betydligt närmare fågeln. Det hjälper dock inte mig att tala om vilken sort det är. Det enda jag kan säga är att den är grymt söt och att jag får ont i magen av längtan efter vår undulat Peppar som tyvärr inte finns med oss längre….

Det var min söndag så här långt.
Mitt ansikte känns varmt och jag anar att jag fått färg.

Våren är här!!

2 reaktioner till “SÖNDAG”

  1. Var har Bubbel sina fötter?? Och varför är du så tagen av huggormarna men så rädd för spindlarna??
    Detta är några frågor jag har efter denna söndag.
    Kram!!

  2. Fötterna ner och huvudet upp!!

    Ormar – inte rädd
    Spindlar – livrädd, fobiker, asplöv

Kommentarer inaktiverade.