En höjdare att visa sig för kompisarna i badkläder?

Hej på er!

Idag har jag på något sätt inte gjort “någonting alls”, men ändå hunnit med massor av saker. Jag gillar såna dagar. Oftast handlar det ju om att man redan planerat in allt som måste göras och så betar man av sak efter sak. Idag lät jag bara dagen löpa på och var helt lugn i tanken på att det kunde innebära att jag inte skulle få någonting gjort.

Så vad gjorde jag då? Jo, jag började med en god frukost, sen väntade jag på att dottern skulle bli klar. Det tog LÅNG tid. Det är underligt hur det kan ta så lång tid att göra sig snygg när man är ung och bara behöver vakna för att redan vara snygg och fräsch…

Till slut var hon i alla fall klar och då åkte Per, jag och Emma iväg till Sollentuna Centrum. Jag skulle nämligen till optikern för att se om man kunde göra något åt det faktum att åldersseendet kickat igång. Emma skulle lämna in sin snowboard på vallning och slipning och Per han följde med som sällskap.

Vi misslyckades tyvärr med våra uppdrag.

Det går inte att göra linser som ska korrigera närsynthet, astigmatism och ålderseende 🙁 Antingen får man använda glasögon eller så får man använda linser som korrigerar närsyntheten och astigmatismen och sen använda sig av läsglasögon ovanpå det. Trist. Jag störs alltid av glasögonen när jag har dem på mig. Jaja, vad ska man göra? Det är bara att köpa läget. Jag hade i alla fall fått lite bättre syn vad gäller närsyntheten så jag kan klara mig ett tag till bara genom att minska styrkan på linserna. Optikern sa att dessutom kommer åldersseendet att bli galet mycket värre innan det stannar upp, så om jag köpte glasögon nu så skulle de ändå inte funka om ett år. Ni får alltså se mig så här ett tag till; Med linser!

Emma kunde inte heller lämna in sin bräda i Sollentuna Centrum. Den sportaffären hade inte såna “grejer”. Vi löste dock det genom att istället dra iväg till Stinsen och lämna in brädan där. Ingen fara alltså!

Vi har en förkärlek för IKEA’s servetter och eftersom de varit slut ett tag så tog vi oss till Barkarby. Per ställde upp på en bevisbild, men Emma sprang iväg. Ni ser henne nästan ända framme vid entren…

Där mötte vi syrran och hennes familj och vi började med att äta lunch. Här tänkte jag osökt på en mening som Kina ofta sa när jag var liten. “Det bästa vi hade, det satte vi på bordet”. (Noah blir av med lite ytterkläder)

När vi kommit så långt in i affären att vi kommit till garderoberna så hittade Tilda och Noah lite leksaker…

Här ser ni männen som stod ut på IKEA. Medalj till dem!

Det är som en present från Per varje gång vi åker till IKEA. Jag älskar det stället 🙂

Noah var positivt inställd också. Han fick ju åka kundvagn!

Till slut var det dags att lämna det småländska paradiset…

Emma tog bussen hem till Sollentuna och vi tänkte återigen på hur enkelt det är när ens barn är vuxna. De klarar sig liksom alltid själva. Sorgligt att inte vara behövd, samtidigt som det är riktigt roligt att se hur bra de klarar sig själva.

Lite småtrötta åkte vi vidare till Häggvik för att köpa lite småsaker på ICA Maxi. Per lurade in mig på Elgiganten vägg-i-vägg för att visa mig en matberedare han vill ha till Vitsippan på Blidö och på något underligt sätt kom vi ut från affären med en väggtv. Vet inte hur det gick till….

När vi kom hem vaknade Marcus och insåg att han försovit sig. Han hade nämligen varit i sin gamla gymnasieskola sen i går och “lanat”(ja, han hade varit där hela natten), kommit hem för att ta en tupplur, men sovit för länge. Han rusade runt och gjorde sig i ordning för att dra iväg på party.

Vi ville ställa upp och vara lite “behövda” så jag skjutsade honom till Mörbybadet där KTH’s datasektion ikväll har ett badhusparty för 300 personer. Hur kan det vara kul att ha party med sina kompisar bara iklädd badkläder? HUA! Jag kan nästan inte tänka mig något värre… Marcus var i alla fall glad. Både över att få träffa sina polare och för skjutsen eftersom det ösregnade utomhus.

Väl hemma igen så möttes jag av en upprymd Per. Han höll på och installerade vår nya tv i sovrummet. Såna teknikgrejer går han alltid igång på 🙂 Just nu sticker det ut sladdar lite här och var, men jag gissar att det kommer att bli riktigt mysigt när han är klar. Jag gillar att kolla på tv i sängen. Det har vi i och för sig kunnat förut också, men då har jag blivit tvungen att ligga helt snett för att kika på en tv på sidan av sängen. Nu blir det lyxigt RAKT!

Före:                                                 Under tiden….
 

“Efter”-bilden får ni någon annan dag när han är klar med installationen och när jag inte ska sätta mig vid den betydligt större tv’n för att titta på Melodifestivalen 🙂

 

2 reaktioner till “En höjdare att visa sig för kompisarna i badkläder?”

 1. Om du behöver ett nytt hem åt den fina röda tavlan som blev av med sin plats så är det ju bara att hojta till…den är ju jättefin 🙂

  Tack för idag!!

  Puss

  1. Jag Ä L S K A R min röda tavla!!
   Sannah har målat den 🙂

   Jag behåller den. Sorry!

Kommentarer inaktiverade.