Hur många sommardagar finns det?

Min morgon började med åskmuller i fjärran. Himlen var molnig och man såg hur solen försökte slåss med åskvädret.

Efter en timme fick mullret känna sig besegrad och himlen blev lite mjukare och lenare i sitt uttryck. (Lite senare blev den helt klarblå)

Den här helgen har jag inte klippt gräset. Jag bestämde mig för att slippa. När grannens gräsmatta ser ut så här som på bilden, då är det inte ett svårt beslut att strunta i att klippa sin egen 🙂

Jag brukar ju alltid ta mig en kamerapromenad när jag är på landet. Idag var inget undantag. Här är pappas och Kinas syrener som gör mig avundsjuk. Jag vill också ha!!

Deras prästkragar är fantastiskt vackra. Det är bara ett fel med den här bilden…

De är FÖR utslagna. Vad ska vi klä midsommarstången med om alla blommor redan har slagit ut?

Henka håller på och gör om pappa och Kinas badrum vilket gör att vi då och då får umgås med hans familj när han själv mest bara jobbar.

”Mia, ta en bild på min blomma” säger Alexander

En mycket myggstucken Maja.

På promenad med två ungar som INTE vill ha fler myggbett

Alexander blåser på en maskros så där som alla barn gjort i alla tider.

Per föreslog att vi skulle ta en promenad i skogen. Vet ni vad som finns där? Japp. Mygg!

Alexander och Frida försöker (och lyckas) springa ifrån myggen.

Väl hemma igen så gick Frida, Alexander, Maja och jag ner och badade. Det var ju, som jag redan skrivit, väldigt varmt idag!

När de små var hungriga och gick upp för att äta lunch så stannade jag kvar vid bryggan. Där låg jag sedan och läste en bok och andades. Nice!

Då och då när jag gick och doppade mig, så var jag faktiskt glad för att temperaturen var två grader kallare än igår. Det svalkade gott att doppa sig!

Innan jag lämnade ön och åkte hem till Sollentuna och ytterligare en jobbvecka så räknade jag hur långt det är kvar till min semester. Det visade sig vara FEM veckor. Det känns inte helt bra. Sommaren är väl inte slut då?? Det känns som om det är högsommar just nu. Hur många sommardagar finns det i ett årsförråd? Jag hoppas verkligen att alla inte är använda när jag går på semester i mitten av juli…..

9 reaktioner till “Hur många sommardagar finns det?”

 1. Du får mig att tänka på skolan: “Du är värd en femma, men tyvärr finns det inga kvar, så du får bara en fyra”.
  Så är det ju inte med sommardagar – de tar inte slut. Eller?!
  Vi som har senare semesterar får helt enkelt hålla tummarna.

 2. FEM veckor till semester säger du. Det betyder att jag har gjort klart min sommarsemester om 5 veckor. Jag har 4 arbetsdagar kvar. Det kommer att finnas sommardagar så att de räcker till mina 4 veckor och dina 5 veckor. Har som plan att detta ska bli en underbar sommar.
  Gällande att inte klippa gräset tror jag att det var ett bra val. Såg någon som klippt sin och den var helt gul nu. Tror att det behövs regn, men gärna på nätterna om jag får önska.

 3. Så härligt som du har det på Blidö så får du nog fler sommardagar än de flesta bara på helgerna. Lägg till lite semester på det så har du nog nåt slags världsrekord…

  1. Det är ett tufft jobb, men någon ska göra det också. 🙂

   Jag vet att skärgården är ett underbart ställe. Det är värt varje krona att ha Vitsippan. Det inser vi varje gång vi funderar på att dra ner på kostnaderna och sälja. Det går inte. Vi behöver henne. Vi hoppas dock på sol till semestern när barnen följer med ut också!

 4. hurudu, nu har jag läst och letat flera gånger… du skrev “det var ju, som jag redan skrivit, väldigt varmt idag” jag hittar inte… vart hade du redan skrivit det?? Du kanske hade skrivit och så ändrade du lite så att det försvann, eller så kanske du skrivit, med för mig, osynliga bokstäver… spooky…

  1. Det här är bra. Riktigt bra! Du har alltså verkligen LÄST vad jag skriver. Inte som min korrekturläsande man som inte märker om jag glömmer hela ord, stavar fel eller har faktafel. Vill du ha jobb som min nya, förbättrade korrekturläsare 🙂

   PS. Det var när jag skrev att himlen senare blev klarblå som jag nog tänkte att det också pga. avsaknaden av moln också blev tokvarmt. Ett – Noll till Susanna! DS

Kommentarer inaktiverade.