Nu kom sjunket

Precis som igår så känner jag att den här sjukan har vänt och är på väg åt rätt håll. Det borde jag vara glad för, men tyvärr går det alldeles för långsamt för att hindra mig från att bli gnälligt deppig. Jag har ett sjunk.

Enligt läkaren, som jag träffade idag igen, så är det vanligt att man blir “lite nere” när man ligger hemma en längre tid. Jag är normal. Så bra då…

Någon inuti mitt huvud dunkar hårt på tinningarna. Jag antar att det vill ut. Utanför fönstret skiner solen och gör så att jag har lust att göra detsamma på fönstret.

BLÄ!

Som tur är så har jag inte bara sura, svarta gubbar inom mig som gör mig sur och grinig och gör mig illa inifrån i min personlighet. Jag har även en idé om att man kan vända sitt humör själv, med hjälp av ren och skär vilja. Därför gör jag den här listan och så får jag läsa den gång på gång tills det blir bättre med humöret:

MIAS TACKSAMHETSLISTA

 1. Jag har tur som har så bra kollegor att de kämpar på hårdare i bokslutet nu när jag inte är där och tar hand om min bit av kakan. Tack snälla ni!
 2. Jag är lyckligt lottad som har en stor och varm familj som stöttar mig när jag är sjuk och gör mina dagar lite lättare. Kram på er alla!
 3. Jag är tacksam för att solen skiner utomhus. Det gör att jag inte bara hör fåglarna som kvittrar och barnen som leker. Det gör också att jag vet att snart är det sommar. Bara tanken på bryggor, myggor, bad, båtar, sol, rosé, utomhusmöbler och grillkvällar gör mig lite piggare!
 4. Jag är snart på benen igen eftersom den “sjuka” jag har bara är en simpel luftrörskatarr. Sådana försvinner med vila, vätska och empati. Tänk vilken tur jag har!!
 5. Jag är begåvad med underbara vänner som hör av sig då och då medan jag ligger här hemma och bara är grinig. Underbara vänner som inte hör mitt gnäll utan bara fortsätter att ge mig av sin positiva energi! Tacksamhet till er alla!!

/Mia

6 reaktioner till “Nu kom sjunket”

 1. om du behöver prata lite imorgon så är jag hemma med sjuk son och inte alls sjuk dotter 😉

  synd att ni säkert har olika sjukor, annars hade jag kunnat komma och snacka skit med dig och ge dig den där kramen du behöver 🙁 men jag skickar snälla och helande tankar åt ditt håll och om du lägger armarna runt dig och tar i länge samtidigt som du tänker lite på mig så är det nästan som att jag är där och kramar 😉

  pusspuss, älskar dig ♥

  1. Snälla och helande tankar är inte alls dumt. Tack för kramarna också!
   PUSS min kära lillasöstra!!

 2. Du, verkligen fantastiskt att kunna vända på detta! Tacksamhetslistan är suverän! Eloge till dig!

 3. Glöm inte känslan av ett glas bubbel när det går mot sommar!! B-)

  1. Bubbel….jag har en flaska i kylen som skulle druckits i helgen, sa hon och läppen åkte ut och darrade lite smått.

   Bubbel…..ja, men då finns den ju kvar till ett annat tillfälle!! 🙂

   Tänk positivt!!

Kommentarer inaktiverade.