Universitetsjakten

Marcus ska plugga till civilingenjör. Han börjar i höst. Frågan är bara VAR han ska plugga och VAD han ska välja i buffén av utbildningar som finns. För att kunna välja utbildning och skola så skjutsade vi Marcus och hans två kompisar, Erik och Fredrik, till KTH och deras Öppna Hus. På vägen dit kändes det lite småsurt att ha en inomhusaktivitet när solen gjorde allt den kunde för att få oss att stanna utomhus.

Det var dock den bästa bilresan på mycket länge!! Jag såg nämligen en bil med regplåten AHL 002. Jag skiter fullkomligt i bokstavskombinationen, men siffrorna gör mig desto gladare. Om ni bara visste hur jag har letat efter andra bilen i min regplåtsjakt!! Ha, idag tog jag den!

Det visade sig vara en väl förberedd dag. Överallt fanns information både i skrift och i form av elever och lärare som inte ville annat än att förklara och visa. Det var verkligen givande för killarna.

Vi får se om det blir KTH för Mackan i höst. Han har varit i Uppsala och kikat också. Dessutom har ju både Göteborg och Lund bra skolor. Det är dags att söka nu, så snart får vi veta hur han tänker…