Bambi

Det är snart nyårsafton!

Det är av tradition en av de tillfällen på året då vi tar i från tårna vad gäller mat och dryck. Under så många år jag kan minnas så har vi lagat gourmetmåltider där fina inbjudningskort, stärkta linneservetter, silverbestick och kristallglas är starten på den glamourkväll som väntar.

I år blir dock ett undantag från traditionen på det sätt att vi kommer att fira in det nya året i skärgården. Där behövs inga silverbestick. 🙂 Där krävs dock, som på så många andra ställen, god mat. Vi var därför idag på den bästa köttaffären vi känner till. Den ligger i Norrviken i Sollentuna och heter Percy’s kött. Rekommenderas!! Förutom en stor oxfilé köpte vi med oss löjrom från Kalix och många goda ostar.

Med bakluckan full av kylväskor (och några linnedukar och fintallrikar) åkte vi så äntligen ut i skärgården igen. Efter två dygn hemma i stan var behovet av “vatten” stort, så jag gick direkt ner till havet när jag kom ut till Granö. Pappa och Daniel har skottat en gång hela vägen ner till havet så jag slapp pulsa. Lyxigt!

Jag kom ner till havet precis när solen gick ner.
Molnen var fulla av snö så de var lika vita som isen. 
Ni förstår varför den här tiden på dygnet kallas för blåtimmen va??

Djuren i skogen är hungriga nu när snön täcker all deras mat.
De blir så hungriga så att de tar sina småbarn nära husen och människorna….

Människorna som blir mycket glada för att de kommer så nära!

Så man kan sitta tryggt och titta på dem inne i stugvärmen!