Tulpaner!

Per har varit hängig idag. Så han har mest legat på soffan och druckit varmt vatten med citronsaft,
honung och ingefära. Det är en nämligen en gammal huskur som min lillasyster Susanna har lärt sig från Bolibompa. Tror hon på den, så tror vi på den också!

Förkylning går nog inte att bota, men det smakar tydligen “kryddigt och gott”
så då gör det väl inget att man dricker det?

Susanna gav minsann inte bara Per presenter.
Jag fick en fin bukett tulpaner som nu står och pryder Vitsippan (vårt hus).
Fin va?? Tack Syrran!!

Jag har varit igång mest hela dagen. Det är ju årets sista dag imorgon och då ska ju det nya året firas in. Det kräver lite planering. Jag har därför dammat, torkat, dammsugit, tvättat och haft mig. Dessutom har jag använt ett pyttelitet strykjärn och en lika yttepyttestrykbräda till att stryka en enorm linneduk. Inte världens bästa redskap men det gick till slut. Nu är duken och servetterna redo för morgondagens middagsbjudning som ska intas här på ön!

Eftersom Per inte var något vidare sällskap (förlåt Per), så gick jag över till Kina, Pappa, Susanna, Daniel, Tilda och Noah och drack kaffe. Vi satt och mös en lång stund och fick sällskap av grannfolket också. Det är sååå mysigt att fika hos dem. Jag får det aldrig så där mysigt hos mig själv. Det är nog sällskapet som gör det!!

Så här ser det ut när jag bloggar och laddar in bilder från dagen ur mina båda kameror.
Jag har det inte så där jätteomysigt ändå..

Utanför huset har vi även idag besök av rådjursmamman och rådjursbarnet
(Jo, jag vet att det heter rådjurskid)
De vet att de får äpplen och goda frön hemma hos Erlandssons, så de har nog blivit stamgäster nu.

Mörkret kommer fort här ute och just nu är det becksvart där ute bland träden. Per förebereder den del av maten som kan förberedas och och vi börjar längta så smått efter våra gäster. Sannah, Christer, Sebastian och Mattias kommer imorgon förmiddag. Härligt!