Wagamama!

Idag jobbade “alla” människor halvdag eller inte alls. Så kändes det i alla fall när jag tittade på statusarna som mina vänner skrivit in på facebook. Jag var mycket avundsjuk, men vid dagens slut kom Per och hämtade mig och vi tog en promenad från Karlberg ner till Klarabergsviadukten och WAGAMAMA och då släppte känslan. Då hade ju även jag Allahelgonahelg!!

På Wagamama startade vi helgen med varsin drink. Jag sippade mig igenom en Apple Martini som smakade riktigt bra! Per höll sig till klassikern Dry Martini.

Efter en stund kom en av kedjans främsta förespråkare in och gjorde oss sällskap: Min kära vän Thérèse, aka “Apan”! Efter en stund kom även Peter och vi tog oss an det stora äventyret att förstå oss på menyn. Thérèse guidade oss igenom den samtidigt som hon tydligt njöt av upplevelsen.

 

Min stora favorit från mitt första besök på Wagamama blev de saltade bönor som de serverade som snacks, samt de vegetariska och ångkokta små knyten, som jag beställde som en förrätt. Jisses vad gott!!

Det här åt jag:

edamame

ångkokta gröna sojabönor med havssalt och vitlökssalt

yasai gyoza

ångkokta och grillade gyozaknyten fyllda med lök, morot, vattenkastanj, lök, selleri och kinakål. serveras med en dippsås gjord på chili, vitlök, sesam och soja

Shrimp chilli men

sobanudlar med wokade tigerräkor, zucchini, rödlök, svamp, paprika och sockerärtor i wagamamas chilli men-sås

Efter middagen åkte vi hem till Peter och Apans lya i Liljeholmen. Där spenderade vi sedan några skönt avslappade timmar i deras soffor. En perfekt avslutning på en jobbig vecka!! Tack Pete & Tess!

PS. P & T; Jag måste döpa om Gowallapunkten..så där kan vi inte ha det! “PÅ @” Vad är det liksom? DS.