19/7 Ut till ön!

Tjena kompis!!

Halv sex vaknade jag av att Per bökade omkring i sängen. Han kunde nog inte riktigt sova eftersom klockan i hans huvud inte stämde med klockan på hans nattduksbord. Jag vet inte om jag vaknade av min inombordsklocka eller om jag vaknade av Per, men kvart i sex gick jag upp och fortsatte med tvätten från igår. Det är en hel del tvätt som ska tvättas när ingen sysslat med det på en vecka…

Per drog iväg för att besiktiga min bil som haft körförbud i nittion dagar. Vi missade ju den förra tiden vi hade på Bilprovningen. Klantigt men sant! Woody fick dessvärre “underkänt” då belysningen över registreringsskylten inte fungerade. Suck!! Per kollade alla lampor för några veckor sen och då funkade den minsann. Jaja, nu har vi köpt en ny lampa och ingen ny besiktning behövs. Tur det!

Hela förmiddagen sysslade vi väl inte med något annat än tvätt, städning, packning och sånt trist. Vi ville ju ta oss ut till landet!!! Per går på semester idag och hela familjen är tillsammans för första gången den här sommarsemestern. Vi längtade oss tokiga efter Östersjöns blåa, klara vatten och kunde inte skynda oss nog!

Murklan kommer dock inte att sitta ensam kvar på gatan. Det finns stackars grannar som åkt på att ta hand om huset, eftersom de jobbar, och både vi och ungarna har saker då och då som vi måste göra i stan. Jag har t.ex. glömt bort att vidarebefordra posten. Varför gjorde jag det? Det brukar jag alltid minnas. Skumt! Larm har vi också och vad finns egentligen att stjäla när man packat ner alla datorer och sånt? Hör ni det tjuvar?? Ingen idé att försöka sig på att bryta sig in, det finns folk i huset som kommer och tar er då!!

Till slut var vi i alla fall klara och tog oss ut till ön. Ena bilen fick stanna vid Flygfyren och handla mat och den andra (den jag satt i=turbilen) kunde åka raka vägen ut till ön och börja andas!!

Jag har insett att jag kört väldigt långa blogginlägg sista tiden. Därför tänkte jag köra en riktigt kort idag. Det sket sig. Så jag har en lösning. Jag tänkte att om jag kör miniatyrbilder…då blir den ju kort!! Så nu måste ni alltså klicka på de bilder ni vill se och sen stänga ner dem igen så kommer ni tillbaks till bloggen. Då blir inlägget mycket kortare….fniss!

Ha det gott allihopa! Idag känns det som att min semester börjar på riktigt.
Jag sitter på min kobbe och jag njuter!

kram MIA

Om man ska vara på landet i sjukt många dagar måste man ha två bilar!

Om man inte vill bli fotograferad så gör man söta miner!

Gnäller morsan så måste man klippa gräset!

Övningskörning på G!

Färjan mellan Furusund och Yxlan och jag njuter!

Färjan mellan Yxlan och Blidö och jag närmar mig….

ULF….jag längtar efter Tesan. Hon har också en ULF…

Vitsippan!!

Efter fyra minuter på ön gick jag till vattnet

Vem kan låta bli?

Mackan hoppar i vattnet…

…men jag måste fotografera lite lite till…

…men som ni kan se, så badade jag ordentligt sen!

Uppe på land sov Maja, min guddotter!

Hos Pappa och Kina fick vi fika!

Alexander och min goa lillebror!

Maja Piraya och min härliga far!

Det gröna plåttaket hos pappa ska bli ett svart tegeltak.

Jag har blivit med hasselnötter. Gratulera mig gärna om ni vill!

Däremot lider min rabarber av vatt
enbrist (jo, den fick vatten av mig)

Att blogga på Blidö är inte så jobbigt….