22/5 Sommar och Hockey…..

Goddagens,

Idag var det tungt att komma upp ur sängen. Min hosta och huvudvärk hade gått över till en rejäl förkylning med tunga bihålor. Det kändes hur som helst lättare att stå upp än att ligga ner (typiskt för bihålor va?) så jag gick upp tidigt. Solen sken som om den fått fnatt så jag intog en härligt lång frukost utomhus på altanen. Jag läste lite och funderade på dagen, fick sällskap av både make och dotter och det kändes verkligen som en lördag ska kännas!

I bikini satt jag sen och funderade på hur dagen skulle te sig. Per klippte gräset och då kunde jag verkligen slappna av 🙂 Emma försvann in på sitt rum och allt blev lugnt. Marcus hörde av sig och berättade att solen verkligen hade tagit hårt igår och att minnet fanns kvar då solen inte släppt honom utan nu satt på armarna i form av sveda. Så kan det gå för en blek liten kille….stackarn!

Eftersom vi ska ha gäster ikväll åkte vi iväg till Sollentuna Centrum. Där handlade vi lite bubbel och massor av mat. Vi svängde även förbi Flash och köpte några toppar till mig…eller jag gjorde det själv, för så fort Per kom innanför dörren på Flash så fick han rysningar och sprang iväg till Wayne’s Coffee istället.

Väl hemma igen satte vi på hockeyn på tv och började förbereda maten. Vi sprang mellan köket och tv’n för att inte missa nåt viktigt. Emma fascinerades över två saker: 1. Fenomenet att man ställer sig och gör ärtsoppa när man ska ha gäster. Jag försökte förklara att det inte är en vanlig ärtsoppa utan en slät soppa gjord på gröna ärtor med champagne i och att den är helt ljuvlig men det gick inte hem ändå. 2. Att tre kronor har olika kläder på sig om de har hemmamatch eller om de har bortamatch. Per förklarade varför och tillsammans var de stolta över den svenska publiken som hade bortakläder på sig för att matcha laget. Det är äkta fans!

På tal om Emma så kan jag säga att hon har kombinerat pluggande med solande idag. När det blir för varmt utomhus så går hon helt enkelt in och pluggar en stund. När temperaturen i huvudet gått ner från kokande till ljummet så går hon ut igen. Mitt jobb har varit att ha koll på hennes vätskenivå. Pepsi Max med stora härliga isbitar har serverats varvat med helt vanligt vatten. Lite Pepsi gick nog ner i mig också om jag ska vara ärlig.

Halv-äcklig av förkylning, sol och matlagning hoppade jag in i duschen mitt på dagen. Jag gillar att duscha mitt på dagen. Man kan liksom ta hur mycket tid på sig som man vill. Det är underbart. Rent och fräsch hoppade jag i en av mina nya toppar och drog på mig jeanskjolen.

Sommaren är verkligen här. Inga strumpor, bara helt nakna ben! Lovely!! Tids nog blir nog benen färgade i någon annan färg än “likblek”…då blir det ännu härligare 🙂

Mellan de olika semifinalerna hann Sannah, Christer, Mattias och Sebastian ta sig från sin tv till vår 🙂

De hälsades välkomna och vi hoppas på en trevlig kväll med lite mer hockey, lite fotboll, mycket god mat och fräscha drycker. Hoppas ni kommer att ha en lika trevlig kväll som vi hoppas få!!!

Kram på er!!