Lördag 30/1

Problemet med att vara hemma på dagtid är att man ser hur dammigt huset är. Idag var jag hemma just på dagtid och såg precis just detta damm. Det fanns liksom ingen återvändo, det var bara att sätta igång och städa. Jag kämpade på inomhus med saneringen av vårt halväckliga hus medan Per tog sig utomhus och skottade snö. Vår altan hänger en våning upp i luften och med all den snö som låg på den så hade vi börjat oroa oss för om den skulle orka med tyngden.

Inifrån vardagsrummet såg det ut så här:

För Per såg det ut så här innan han hade startat…

Det var bara att andas djupt och sätta igång med skottningen….

..och skotta på…

tills det var klart!

Inifrån kunde vi helt plötsligt se att vi har grannar igen.

Under min städning insåg jag hur hemska våra sängar har blivit. Jag städade och dammsög sängen men gav till slut upp. Det var helt klart dags för en åtgärd i form av nya madrasser och sängskydd.  Så fort vi var klara med städning/skottning åkte vi därför iväg till:

Där insåg vi hur hungriga vi var och gick först av allt till restaurangen.
Jag åt en STOR klassisk IKEA-lunch. Jag kan lova att jag blev mätt 🙂

Vi hittade inte bara våra bäddmadrasser och sängskydd utan även massvis av förrättsbestick och en mysig filt. Det ska bli sååå mysigt så med nya fräscha grejjer i sängen. Problemet är att nu vill jag ju ha nya sängar också……

På vägen hem svängde vi förbi Stinsen och köpte hårprodukter och lite mat. Väl hemma fastnade jag direkt framför en komedi på kanal 5, “Allt en tjej vill ha”. Jag gillar verkligen Colin Firth! Per somnade i soffan….Det är ju tydligen vansinnigt jobbigt för en karl att vara på IKEA i en hel timme 😀

Jag fick lite kommentarer på gårdagens blogg, vad gäller mina julstjärnor. Jag har dem ju gärna inte bara hängandes, utan också lysandes fram till maj. Jag får ju böja mig för överheten och har därför tagit ner dem i dagens städningsprocess.

Titta!
INGA stjärnor i fönstret!

Det är Robinsonfinal ikväll!
Vem vinner tror ni?

Jag hoppas fortfarande att Johan eller Mats tar hem hela skiten.
De har ju en liten liten chans…..