Långväga fikasällskap!!

2003 bestämde Manpower i USA att alla Manpowerbolag i världen skulle använda ett och samma affärssystem. Vi i norden skulle vara pilot och alltså köra igång först. Ett stort projekt startades upp för att skapa ett gemensamt shared service center för Sverige, Norge, Danmark och Finland samt för att se till att systemet sattes igång.

Ingen i Sverige använde det systemet så “experter” togs in från alla möjliga länder (bl.a. USA, Indien, England och Frankrike). I mitt delprojekt fick vi äran att ta emot en konsult från Frankrike. Melanie! Vi jobbade ihop i över ett år och på den tiden lärde vi känna varandra riktigt väl.

Vi har fortfarande kontakt då och då….

När jag vill träffa min kompis Melanie så åker jag t.ex. hit till Hötorget:

Jag ställer mig på konserthusets trappa och väntar…

Jag kikar på alla människor som springer som galningar hit och dit…

..och helt plötsligt är hon hos mig!!

Melanie och hennes pojkvän Jerome bor i centrala Paris, men kommer till Stockholm minst en gång per år eftersom de älskar Sverige. De öser verkligen beröm över vårt land och oss svenskar.

Tydligen luktar det gott här, man kan se himmelen (och solen), vi är trevliga och kan prata engelska, vi klär oss fint och vi bryr oss om våra kroppar…det ni!!

Jag blir alltid en mycket stolt svensk av att träffa dem.

Efter att vi fikat på Vetekatten, babblat och uppdaterat oss om vad som hänt sen sist, släppte jag ut dem båda i Stockholmsnatten. (Pinsamt nog vet Melanie mycket mer om den än vad jag gör..)

—–

I morse åkte Per till Japan.

Han måste byta flyg både i Köpenhamn och i Tokyo så han är långt från framme ännu.
Om jag känner Per och hans chef rätt så lider de dock inte 🙂

De ligger nog på varsin förstaklassplats och sörplar champagne och spelar spel på stora egna skärmar. De har nog stora sköna täcken och kuddar och mår som prinsar. Vi får hoppas det i alla fall. Det är så det brukar bli när de bytt upp sig lite hit och dit med flygpoäng och charmiga leenden!

グッドラック, 強運 Chrille och Per!

—–

Marcus och Emma är på fest.

De inviger Ungdomens hus, Satelliten, i Sollentuna Centrum. Det har varit stort pådrag där hela dagen. Marcus har varit där en sväng tidigare idag men nu är det alltså dags för fest.

Jag har sällskap av en flaska Masi och Robinson på tv4.

Lördag.

Vad har ni för er??