Andra advent


Min morgon var lite hackig.

Den började med att jag väcktes av Pers väckarklocka. Samma klocka som jag specifikt bett honom att stänga av inför sin resa till Japan. Jag tror han glömde 🙂 Lagom när jag somnat om så ringde telefonen. Min telefon stod dock inte i sitt ställ utan jag fick gå upp och leta efter den. Jag hittade till slut en telefonlur inne hos Emma (som sov gott precis bredvid den ringande luren) Det var Per som meddelade att han kommit fram tryggt och säkert till Kanazawa. Jag gick tillbaks till sängen och började läsa en bok när min mobiltelefon ringde. Efter samtalet insåg jag att det officiellt var “Söndag” och klev upp.

Marcus morgon var tyvärr inte så rolig.

Han vaknade med trasig framtand IGEN. För er mindre insatta kan jag berätta att Marcus slog ut halva sin framtand när han var liten. Den har lagats flertalet gånger, då lagningarna inte håller så länge. Den här lagningen var dock otroligt kortlivad. Han lagade nämligen tanden i fredags. Ett dygn fick han ha den hel.

Stackarn, nu blir det ytterligare ett tandläkarbesök i veckan.

Emmas morgon var helt normal (för henne).

Den innebar precis som alla hennes andra ledig mornar, att hon sov jättelänge, väcktes när frukosten var serverad (vid elva). tittade på avsnitt av “Vänner” och drack hinkvis med te. Hon är nu inne på tionde säsongens avsnitt och trots att vi nu sett dem minst tio gånger var, så måste jag erkänna att de är riktigt bra. Klockan halv ett tvingade jag henne dock att börja plugga matte istället. Jag är officiellt den “elaka modern”.

Vid tvåtiden tog Emma, Marcus och jag en paus från matteläxor, julklappsinslagning och xBoxspelande. Vi avnjöt glögg, pepparkakor och saffransbullar. Supergott!! Vi tände det andra ljuset på ljusstaken, eldade ner ytterligare en dag på datumljuset och så drömde jag mig tillbaka till nåt jag lärde mig i skolan:

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas att fira få advent.

När andra ljuset brinner är snart Lucia här
Hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär.

När tredje ljuset brinner vi juleklappar syr
och bakar kakor och har ett stor bestyr.

När fjäde ljuset brinner vi hämtar julegran
och alla barnen räknar var dag till doppareda’n.

Det finns mycket jag längtar efter,
men det som slog mig idag är:

Jag längtar efter massor av vit snö på marken!