Fjällbacka, Ginprovning, Supé

Vi har alltså tagit en dag ledigt för att resa ner till västkusten. Där öppnar vi upp restaurang Mamsell på Stora Hotellet i Fjällbacka för året och provar gin från Mackmyra!

Men vi börjar från början: Vi reste med bil genom regn, dimma och ruskväder för att komma ner till ett soligt och härligt Fjällbacka med sol.

Det blåste rejält, men det var ändå härligt.

Vi slängde in våra väskor på hotellrummet ”Yokohama” så fort vi kom ner och gick ut på promenad.

Våren har verkligen kommit längre här än hemma i Stockholm.

Vi bor på Stora hotellet som bland annat drivs av superkocken Thomas Sjögren.

Den här orten är full av folk i sommar, men nu var det bara de bofasta vi träffade på.

Vi gick ut på lite olika bryggor och njöt av stället ”på håll”

…men även på nära håll.

Sist jag var här följde jag inte med upp…

Kungsklyftan ligger verkligen nära bryggorna men är en aning svårt att komma till om man har ont i knäet. Vilket jag hade förra gången jag var här.

Den här gången gick det betydligt bättre att knata upp för berget.

Det är ju ett väldigt coolt ställe!

Ser ni Per?

Jag tyckte faktiskt att det var rätt läskigt att gå under de stora stenblocken, men Per brydde sig inte alls.

De är balla. De är bara lite väl stora…

Vi knatade upp till den högsta punkten vi kunde hitta.

Därifrån kunde vi se staden.

På vägen ner tog jag det lite ”varligt” så att inget skulle hända med knäet. Ser ni Per?

Sen hittade vi fler härliga bryggor.

Där kunde jag testa zoomen på kameran.

Tillbaka vid hotellet beundrade jag återigen deras planteringar.

Klockan fem var det dags för ginprovning. Mackmyra gör tydligen inte bara whiskey 🙂

Det visade sig att killen, Håkan, som höll i provningen kände Pers storebror, så vi passade på att skåla för honom och jag fick ta en bild.

Vi köpte inget eget fat med oss hem, men en bild fick jag i alla fall.

Sen bar det iväg till hotellet igen!

Femrätters supé stod på agendan.

Per blev som vanligt lyrisk av solnedgången. Som gammal västkustbo så gillar han kvällssol. Jag gillar den förvisso också, men mest för att ljuset blir så härligt. Kolla bara denna bild.

Utanför menyn blev vi även bjudna på någon form av petit choux med massa gott inuti. Bland annat ost…mums.

Rätt 1 – Hälleflundra serverad med örter, forellrom och yuzukosho

Rätt 2 – Blåmusslor serverade med krusbär, äpple och fänkål

En oväntad mellanrätt

Rätt 3 – Långarygg serverad med kål, purjolök och ostronsås

Rätt 4 på väg…

Rätt 4 – Dovhjort serverad med pumpa på tre vis, portvinssky, kryddsmör, mandel och örter

Rätt 5 – Örtsorbet serverad med äpple, fänkål, maräng och yoghurt.

Den här maten var fantastisk!! När vi försökte hitta något som kunde gjorts bättre så var den en liten tunn skiva av pumpa som Per kände var lite ”onödig” 😉 Snacka om perfekt middag!! Vi kunde inte ha varit mer nöjda med maten än vad vi fortfarande är (en lång stund senare på hotellrummet).

MUMS`!