Gammalt mjöl…

Jag har misslyckats i min rotation av skafferivaror. Jag hittade nämligen två hela paket av utgånget mjöl. Inte bra…

”Bäst före” är en rekommendation tänkte jag och satte igång en deg för nattjästa frallor. Recept från Matgeek.

Jästen hade tyvärr också passerat sitt datum så jag tog dubbla mängden och höll tummarna 🙂


Morgonen efter kikade jag ner i bunken och insåg att ”inget har hänt”. Där nere under plasten låg en platt, tråkig, död deg med lite olja runt kanterna (den olja som jag smort bunken med).

Jag tog kontakt med min son som bakar mest hela tiden och han sa lugnt ”låt den stå, det löser sig”. Så jag väntade…

När degen hade stått i ett drygt dygn så hade den dock jäst perfekt!

Skjuts in i ugnen, in med ett glas vatten på den varma plåten under frallorna och vips – 25 minuter senare hade jag fin-fina frallor!

Man ska inte ge sig 🙂