Vägsniglar……

När man kör max 49km/h på en 70-väg så irriterar man den långa kö med bilar, lastbilar, taxibilar och bilar med släp som kör bakom.

Vågar, kan, vill man inte köra fortare än så bör man släppa förbi bilarna bakom. Det är väghyfs. Det är sen gammalt.

Släpper man inte förbi bilarna och vägen är väldigt smal, krokig och bjuder på möten hela tiden så kan inte bilarna bakom köra om. Detta skapar irritation.

Är det dessutom så att vägen leder till en färja som endast går två gånger i timmen så blir alla ”följebilar” ännu grinigare eftersom de då missar färjan och får vänta 30 minuter på nästa avgång.

Detta är fakta. Per och jag vet.

I morse körde vi förvisso långsammare än 70km/h till färjan, men vi hade ingen bakom oss och det var gott om tid till färjan.


Vi lämnade ön i morse för att utföra massvis av ärenden som att slänga saker på tippen, köpa grejer på apoteket, köpa födelsedagspresenter, gå till polisen för att fotas för nytt pass, köpa glödlampa till släpvagnen, leta vattentunna, tanka bensindunkar….ja, ni fattar. Vi gjorde många ärenden – sen handlade vi mat, lade allt i kylväskor och åkte mot färjan. Innan mathandlimgen åt vi dock en oväntat god lunch i denna lilla holk uppe i Görla. Det visade sig att de vet hur man gör gott mos.


Nu står vi i kö vid färjan och jag är tacksam att vi har en rejält stor, och elektrisk, kylväska för annars skulle nog maten börja svettas rejält nu…