Semestern har börjat

…den började dessutom med somrigt besked!

Vi tog Hedwig (vår båt) ut till Kallskärs skärgård. Där ute hittade vi min lillebror, hans fru Frida, deras son Alexander och deras ena hund Svinto inne i den fantastiska viken på södra sidan som kan skydda för precis alla vindar.

Idag var det ingen vind att tala om, men de låg där ändå. Det blir lätt så att man söker en skyddad hamn när man ska sova över och vara ute en hel helg. Vinden vänder ju hela tiden så en sån här naturhamn är toppen. Per och jag stannar ju aldrig särskilt länge på en och samma plats. Vi åker ut över dagen och hittar något vi vill se för dagen, men sen drar vi hemåt igen.

Vattnet var ovanligt superklart idag. Vart man än tittade så såg man ner till botten. Det gjorde att jag var TVUNGEN att bada trots sjögräs och tång. Jag kunde ju gå mellan tovorna på botten och njuta av den grusiga botten utan att nudda ”äcklet” 🙂

Idag är det Frida och Henriks sjuttonde bröllopsdag så vi firade dem med ett litet tal, bubblor i glasen och goda tillbehör. Lyllo oss som fick vara med och fira dem!

Under dagen hann vi äta en god lunch (pastasallad med hemgjord pesto och knaperstekt bacon till mig och Per och grillad fläskytterfilé, melon och fetaostsallad och potatissallad till Alexander, Frida och Henrik, samt lite vanligt vatten till hunden Svinto ) samt dricka en avslappad kaffe i deras båt, prata av oss lite och ha det gott innan jag öste vatten ur en båt som låg där ute och nog fått för mycket regn i sig.

När huden (trots gott om solskydd) kändes som om den fått nog, så packade vi ihop våra grejer och drog hemåt igen. Brorsan höll oss sällskap på SUP-en (Stand Up Paddle Board) medan vi drog upp ankare och gjorde oss redo för avfärd.

När vi kom hem (efter cirka 20 minuter) insåg jag hur glad jag blir varje gång jag kommer hem till bryggan. Home Sweet Home! Tänk vad bra vi har det!

Detta var en bra dag!!